Як львівські депутати розлютили Садового, проваливши дві «грошові» ухвали

16507749_1339648956074185_765771873_n

Депутати Львівської міськради під час учорашньої сесії не проголосували за проект ухвали «Про зарахування інвестування виконання ремонтних та будівельно-монтажних робіт ДП “Інтергал-Буд“ ТзОВ “Фірма Інтергал“

Депутати Львівської міськради під час учорашньої сесії не проголосували за проект ухвали «Про зарахування інвестування виконання ремонтних та будівельно-монтажних робіт ДП «Інтергал-Буд» ТзОВ «Фірма Інтергал» як внеску у соціально-економічний розвиток міста», передає кореспондент ІА Дивись.info

Згідно проекту забудовник мав бути звільнений від сплати пайового внеску на розвиток  інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Львова на суму 1 591 606,47 грн.

«Був укладений договір, згідно з яким компанія ремонтує котельню театру Курбаса, а міська рада зобов’язувалась звільнити їх від сплати інвестиційного внеску. Всі акти виконаних робіт виписані. Ми провели перевірку стосовно якості робіт. Жодних застережень не було», – заявила депутатам директор юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

Натомість депутати висловили застереження щодо забудовника. «Вони понищили територію садочку на Масарика… Пішли зсуви грунтів… Площа Старий Ринок – там вони незаконно перекрили дорогу шлагбаумом і зробили собі приватну стоянку», - заявив депутат Ігор Телішевський.

Після двох невдалих голосувань міський голова Андрій Садовий з обуренням заявив: «Що тепер їм демонтувати цю котельню, а нам виділяти з бюджету гроші? У мене мільйон претензій щодо цієї компанії, але в цьому випадку вона виконала свої зобов’язання». Утім вже наступний проект ухвали спіткала така ж доля. Депутати відмовилися підтримати проект ухвали яким пропонувалось зарахувати товариству з обмеженою відповідальністю «Житлово-будівельна компанія «Ваш дім» сплачені кошти та профінансовані роботи на загальну суму 21 356 121,60 грн. до розміру пайового внеску у створенні та розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Львова при будівництві житлового комплексу з об’єктами соціально-культурного побуту на вул. Пасічній, 133. «Якщо міська рада прийняла рішення, компанія виконала роботи по будівництву доріг, то ми зобов’язані за це заплатити кошти, оскільки це виконана робота. Ми прийняли ухвалу, дали дозвіл на будування, ми гарантували, що ми це оплатимо. Ми маємо бути послідовними і відповідальними. Роботи компанія виконала і ці роботи не оплачені з 2007 року. Це закінчиться тим, що компанія, яка достатньо багато сплачує у місцевий бюджет, перестане сплачувати», - заявив Андрій Садовий. Побачивши результат голосування мер аж схопився за голову. «Я наповнюю бюджет, а ви нищите бізнес. Ви шкідник!» - уже не приховуючи емоцій вигукнув Садовий звертаючись до Ігоря Телішевського.  Після цього міський голова оголосив обідню перерву і покликав до себе голів фракцій, щоб висловити їм своє обурення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: