Перед виступом Німеччини на турнірі з тенісу виконали гімн Третього рейху

h_51784554-600x413

Організатори Кубка Федерації з тенісу в США під час однієї з церемоній зробили велику помилку: виконали не той гімн. Перед початком матчів чвертьфіналу соліст замість гімну Німеччини заспівав версію, що виконується за часів Третього рейху, чим образив спортсменів і уболівальників.

Інцидент стався під час церемонії відкриття чвертьфіналу Кубка Федерації, одного з найбільших міжнародних змагань з тенісу, 12 лютого на гавайському острові Мауї, повідомляє The Guardian. Перед початком матчу між збірними США і Німеччини замість німецького гімну прозвучала стара версія часів Третього рейху, офіційно заборонена після 1945 року.

Соліст Улл Кімбол, місцевий шкільний учитель, вийшов на сцену перед початком матчу і виконав перший куплет старого національного гімну а капела. Незважаючи на те, що чоловік, очевидно, готувався до виступу, сумнозвісні слова, по всій видимості, не насторожили його.

3-8-600x320

Слова гімну були написані ще в 1841 році, але в усьому світі їх асоціюють з періодом Третього рейху і сприймають скоріше негативно. У сучасній версії використовується тільки третій куплет оригіналу.

Після того як Кімбол виконав перші кілька рядків, вболівальники на трибунах і спортсмени почали хором співати актуальну сучасну версію.

1-10-600x250

Андреа Петкович, тенісистка, яка представляє Німеччину на турнірі, зізналася, що була глибоко шокована і ображена тим, що сталося.

Це було найгірше, що коли-небудь зі мною відбувалося - огидно, я в шоці. На дворі 2017 рік, і щоб таке сталося в Америці, неможливо. Це ганьба і говорить про повне невігластво.

Асоціація тенісу Сполучених Штатів принесла вибачення за те, що сталося.

«Асоціація приносить свої найглибші вибачення команді Німеччини за виконання старого національного гімну. Таке більше не повториться»

І їм відповіли з офіційного аккаунта Німецькій Федерації Тенісу.

Сподіваємося, що так ...

Джерело: medialeaks.ru

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: