Львівська облрада вимагає припинити торгівлю з окупованими територіями

IMG_1670

Львівська облрада вимагає припинити торгівлю з окупованими територіями. Про це йдеться у зверненні до Президента України, Верховної Ради за яке сьогодні проголосували депутати.

Львівська облрада вимагає припинити торгівлю з окупованими територіями.

Про це йдеться у зверненні до Президента України, Верховної Ради за яке сьогодні проголосували депутати, передає ІА Дивись.info.

«Уже майже три роки тривають воєнні дії на сході України. За цей час війна забрала тисячі життів героїв, згуртувала мільйони українців задля допомоги бійцям на передовій. І поки ми всією країною збирали кошти для забезпечення належним обладнанням наших бійців, деякі господарюючі суб’єкти України вели торговельні стосунки з господарюючими суб’єктами, які не зареєстровані відповідно до чинного законодавства України та знаходяться на тимчасово окупованих територіях, а отже, можуть бути причетними до фінансування терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР». Сьогодні очевидним є те, що через корупційні схеми фейкові «республіки», контрольовані Російською Федерацією, наповнюють свої бюджети, з яких фінансується діяльність терористів. На територію України з непідконтрольних областей через канали контрабанди потрапляють зброя, наркотики, контрафактна та фальсифікована продукція (йдеться про алкоголь, тютюнові вироби, ліки тощо). Вважаємо, що в умовах, коли війна, розв’язана Російською Федерацією проти України, продовжується, торговельно-економічні відносини, унаслідок яких бойовики відправляють на підконтрольні Україні території свої товари, мають бути негайно припинені. Тому сприймаємо торговельну блокаду ефективним способом впливу на бойовиків та їхніх російських кураторів» - йдеться у зверненні. Відтак депутати вимагають припинення несанкціонованих економічних зв’язків України з окупованими територіями, унеможливлення фінансування ворога з кишені українців, посилення контролю за переміщенням осіб та вантажів з/до тимчасово окупованої території України, масштабного розслідування щодо надання дозволів на оптове постачання продукції з окупованого Донбасу на територію України, установити мораторій на ввезення вантажів (товарів) на тимчасово окуповану територію України та вивезення вантажів (товарів) з неї, за винятком гуманітарних вантажів (товарів), які ввозяться на тимчасово окуповану територію України під контролем спеціально делегованих представників ОБСЄ або за участю Міжнародного Комітету Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, а також тих, які отримали спеціальний дозвіл. Водночас депутати вважають неприпустимою політизацію цього питання і вимагають неухильного дотримання чинного законодавства, проведення відповідного розслідування та притягнення до відповідальності порушників», - йдеться у зверненні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: