Суддя зі Львова заблокував позбавлення Нацрадою радіо «Вести» ліцензії

9

Франківський районний суд заборонив Національній раді з питань телебачення і радіомовлення розглядати питання про позбавлення радіо «Вести» ліцензії.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив народний депутат Сергій Висоцький.

«Перебуваю на засіданні Нацради з питань телебачення і радіомовлення. Тут мало розпочатися засідання щодо позбавлення ліцензії клименківського радіо «Вести». Однак засідання Нацради заблокував районний суд Львова! Ще раз: Франківський районний суд Львова заборонив Нацраді розглядати питання позбавлення ліцензії радіо «Вести»! Львівський суд захищає близьке до Кремля ЗМІ! Герой нашого дня - суддя Масендич (суддя Масендич Василь Васильович був переведений до Франківського райсуду Львова з Пролетарського райсуду Донецька. - Ред.). Це прекрасне дежавю часів Януковича. Я сподіваюся, що львівське громадянське суспільство адекватно відреагує на цю ганьбу. Сьогодні ж підготую запит на Вищу раду правосуддя щодо дій цього судді», – заявив нардеп.

Слід зазначити, що суддя Василь Масендич не вперше опиняється у центрі скандалу. Рік тому, 29 січня, львівські активісти повідомили, що служитель Феміди намагався провести засідання суду у нетверезому стані.

«Франківський районний суд м. Львова знову відзначився. За словами представника сторони у справі, 27 січня 2016 року новопризначений суддя Масендич Василь Васильович, переведений з Донецька, намагався проводити слухання кримінальної справи, розгляд якої триває близько 10 років, у стані алкогольного сп’яніння. Він був настільки п’яний, що не міг піднятися з-за столу. Враховуючи це, представник однієї з сторін разом з громадськими активістами, які були присутні у залі судових засідань як вільні слухачі викликали поліцію. Суддя Масендич В.В., не маючи наміру дочекатися поліції та проводити розгляд кримінальної справи, втік з приміщення суду, сівши за кермо автомобіля марки «Лексус», відповідно керував ним у стані алкогольного сп’яніння. Працівники поліції, прибувши на місце, фактично займалися бездіяльністю, не відбирали пояснень та загалом не вчиняли будь-яких дій, а після спілкування з головою суду Мартяновою С.Я. почали звинувачувати осіб, які викликали поліцію, у тому, що це не суддя, а вони перебувають у нетверезому стані. Працівникам поліції було запропоновано доставити активістів та представника сторони для здачі аналізів для встановлення чи ці особи перебувають у стані алкогольного сп’яніння. Поліція відмовилася. Завершилося усе написанням скарг на працівників поліції, на суддю Масендича В.В. та голову суду Мартянову С.Я.», – повідомили активісти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: