Львівська міськрада знайшла ділянки під сміттєвий полігон ще у 2006 році, — Квятківський

IMG_1928
Юрій Квятківський, прокурор Львівської області

17 лютого прокурор Львівської області Юрій Квятківський повідомив, що Львівська міська рада знайшла шість ділянок під сміттєвий полігон ще у 2006 році.

Прокурор Львівської області Юрій Квятківський під час прес-конференції 17 лютого повідомив, що Львівська міська рада знайшла шість ділянок під сміттєвий полігон ще у 2006 році, повідомляє ІА Дивись.info.

Відповідні дані, за його словами, встановив Суд апеляційної інстанції.

«Ще у 2006 році спеціалізованим підприємством ВАТ «Інститут гірничо-хімічної промисловості» на замовлення Львівської міської ради і за кошти місцевого бюджету (144 тисячі гривень) на території області було визначено шість земельних ділянок, які за своїми параметрами та характеристиками підходять для облаштування полігону твердих побутових відходів», — повідомив прокурор.

Читайте також: Хто хоче будувати сміттєпереробний завод на Львівщині

Крім того, Юрій Квятківський зазначив, що тоді ж було складене відповідне техніко-економічне обґрунтування. Розпорядником п’яти ділянок була Львівська облдержадміністрація і лише однієї — Малехівська сільська рада.

«Проте виконком міської ради та міський голова роками скеровували звернення та вели переписку щодо можливості вибору ділянки під полігон з місцевими радами та райдержадміністраціями, котрі неуповноважені приймати рішення щодо виділення земельних ділянок під полігон. При цьому, реальних дій щодо вибору однієї з шести ділянок не здійснювалося», — додав обласний прокурор.

Також прокурор повідомив, що постанову про припинення експлуатації сміттєзвалища у Грибовичах виніс у 2003 році головний санітарний лікар Львівщини. Крім того, за словами правоохоронця, згідно з висновком державної екологічної експертизи щодо екологічної ситуації на полігоні від 26 серпня 2011 року, яку провело Міністерство екології та природних ресурсів України, подальша діяльність Львівського полігону визнана екологічно неприпустимою через негативний вплив на довкілля. Тоді ж експертиза визнала полігон таким, що підлягає поетапному закриттю з його рекультивацією.

Читайте також: «Бурштинові закони»: як контролювати видобуток «сонячного» каменю та чому екологія тут не на першому місці

Нагадаємо, прокурор Львівської області сьогодні озвучив обставини, які стали передумовою для займання Грибовицького сміттєзвалища. Крім того, він повідомив, що працівники ДСНС при гасінні пожежі на полігоні дотримувалися вимог відповідних нормативно-технічних актів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: