Місцеві ради Львівщини виділили на енергозбереження 2,5 мільйони гривень

Місцеві програми енергозбереження прийняті у Жовківському, Пустомитівському, Миколаївському, Мостиському районах та у містах Львів, Дрогобич, Новий Розділ.

Про це під час прес-конференції розповів перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.

За його словами з місцевих бюджетів виділено понад 2,5 млн грн. Він також нагадав що з 2007  року, працює обласна програма енергозбереження якою скористалося вже понад 29 тис домогосподарств.

«Майже 400 млн грн було інвестовано в житловий фонд. При зростанні житлового фонду щороку приблизно на 15%, обсяги споживання газу населенням не збільшуються» - розповів Ростислав Замлинський .

Він додав, що у минулому році кредити за програмою отримали понад 7,2 тис мешканців області на загальну суму понад 118 млн грн. Із обласного бюджету  було відшкодовано – 16,5 млн грн. Цьогоріч в обласному бюджеті на програму енергозбереження передбачено 18 млн грн. Окрема програма передбачена для бюджетних установ, на яку виділено 30 млн. грн.

«Це проведення енергетичних аудитів, запровадження системи онлайн моніторингу споживання енергоресурсів бюджетними установами області, термомодернізація будівель» – розповів Ростислав Замлинський.

За його словами у минулому році  в межах програми утеплили та реконструювали системи опалення в бюджетних установах області на понад 9,8 млн грн, а також провели енергетичний аудит у 30 бюджетних установах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: