Клімкін: указ Путіна про визнання «паспортів» «ЛНР» та «ДНР» суперечить Мінським угодам

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що указ президента Росії Володимира Путіна про визнання «паспортів» так званих ЛНР та ДНР суперечить Мінським домовленостям і спрямований на ”свідому ескалацію” ситуації на Донбасі.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що указ президента Росії Володимира Путіна про визнання «паспортів» так званих ЛНР та ДНР суперечить Мінським домовленостям і спрямований на свідому ескалацію ситуації на Донбасі.

Про це він сказав сьогодні в Мюнхені у коментарі журналістам після переговорів з главами МЗС країн «нормандської четвірки».

«Скажу про те, що мене надзвичайно вразило, оскільки пан Лавров назвав представників нелегітимних утворень повноважними представниками. На жаль, зустріч відбулася раніше, ніж ми отримали інформацію про указ президента Росії, тоді б, звичайно, я б по-іншому відреагував не тільки на це висловлювання, а й на те, що робиться», - сказав міністр.
На переконання Клімкіна, таке рішення російського президента є логікою свідомої ескалації.

«Це логіка, яка проходить через Авдіївку, і це не тільки логіка мілітарної ескалації, це логіка гуманітарної ескалації», - заявив глава українського зовнішньополітичного відомства.
Він також наголосив, що цей указ «фундаментально суперечить логіці Мінських домовленостей».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: