З майстер-класами та жартами: як у Львові проходить перший бізнес-марафон (фоторепортаж)

IMG_1946

ІА Дивись.info побувала на першому у Львові бізнес-марафоні. Про авторитетних спікерів, бізнесові знайомства та жарти міського голови читайте та дивіться у нашому репортажі.

ІА Дивись.info побувала на першому у Львові бізнес-марафоні. Про авторитетних спікерів, бізнесові знайомства та жарти міського голови читайте та дивіться у нашому репортажі.

Гучна і динамічна музика перегукується з цокотом підборів, яскраве світло то тут, то там заглушають сотні краваток та офіційних костюмів, аромат дорогих парфумів конкурує з ароматом ранкової кави, а на сцені веселий чолов’яга вже тягнеться до мікрофону.

IMG_1986

— Добрий ранок, шановні учасники! Прошу займати свої місця, адже за 30 секунд ми розпочинаємо!

Чоловічий баритон розрізає простір у конференц-залі «Арени Львів». І ті, хто ще кілька секунд тому з посмішками на обличчях віталися з незнайомцями та активно вели розмови з тими, кого знають кілька хвилин, потроху займають свої місця.

«П’ять, чотири, три, два, один…Старт!» — показує на пальцях молодик з мікрофоном. У Львові розпочався Ukrainian Business Marathon.

Не гаючи часу, ведучий запрошує до слова першого спікера. Микола Сапсан засновник і президент Бізнес-школи OVITTA, експерт з персональної ефективності та комунікації — умить бере справу до своїх рук.

Микола Сапсан, спікер

Микола Сапсан, спікер

«Що таке інформація? Є кілька версій. Одна з них полягає у тому, що інформація це те, що я вам дам, і ви підете робити щось…», — трохи зашвидким темпом починає говорити спікер. Сотні очей учасників зацікавлено дивляться на нього, дехто — тут же нотує, дехто — фотографує. Хвилин за 20 своєї промови Миколі Сапсану все ж вдається влаштувати діалог з публікою, ті, хто менш сором’язливі, вигукують з місця відповіді на питання.

— Тут присутні здебільшого власники якихось компаній, — пояснює співорганізатор бізнес-марафону Наталя Рокицька. — Найдешевший квиток коштує близько чотирьох тисяч. Не думаю, що це велика ціна. Навпаки – це, свого роду, фільтр, який допомагає відібрати лише тих, хто дійсно зацікавлений у розвитку.

Наталя Рокицька, співорганізатор

Наталя Рокицька, співорганізатор

Розмові відверто починають заважати оплески із зали. Там ведучий вже встиг передати слово іншому спікеру.

— Ми організували цей захід, аби допомогти менеджерам краще організовувати роботу, підбирати персонал, керувати ним, — представницьким тоном, притаманним тим самим менеджерам, каже організатор марафону Ольга Клос. На фоні лунають слова про саморозвиток власника, як основу розвитку бізнесу, про лідерство та харизму. Це лектор продовжує свій спіч. — Ми запросили фахових спікерів, які дають приклади з реального досвіду. Якщо все пройде успішно, будемо і надалі організовувати такі події.

Одні з організаторів бізнес-марафону

Одні з організаторів бізнес-марафону

На сцені за кілька хвилин вже стоїть миловидна жінка в яскравій і в той же час стриманій рожевій сукні. Людмила Харів, яка колись була Радником Президента України, Віце-прем'єр-міністра та Секретаря РНБО сьогодні розповідає про нетворкінг учасникам. Експерт прийшла не з порожніми руками. У її багажі — креативні завдання.

— Коли я представляюся людям, то кажу так: «Доброго дня, мене звати Людмила Харів і я займаюся алхімією». Це їх зацікавлює і мене перепитують: «Чим-чим?» — експерт так пояснює учасникам, як презентувати себе у перші 21 секунду незнайомцям. За хвилину слухачі отримують завдання: вигадати, як незвичайно презентувати себе.

Людмила Харів, спікер

Людмила Харів, спікер

Завдання учасники виконують під динамічний музичний супровід, але їхні обличчя в цей час напружені та замислені. Жінка у синьому брючному костюмі щось пише у записнику і швидко закреслює, починає знову; чоловік, поруч із нею, спрямував задумливий погляд у стелю та ніби погоджуючись сам із собою, схвально киває головою; його ж сусід щось шукає у своєму смартфоні. Час вийшов. Людмила Харів наказує учасникам запам’ятати свої вітання, аби використати їх під час обідньої перерви та переходить до іншого блоку: як швидко ви можете дістати свою візитівку?

Допоки один з відвідувачів намагається продемонструвати, де саме знаходяться його картки, до нього вже підходить поважний молодик і простягає руку.

— Друже, вітаю тебе з Днем народження!

— Дякую. А ми знайомі?

— На ФБ тільки. Але я побачив тебе тут і вирішив привітати особисто.

Двоє бізнесменів трохи незграбно, але з претензією на впевненість, починають діалог. У цю мить над їх головами виростає ліс рук. Це ведучий спитав, хто з присутніх у залі не місцевий.

— Знаєте, справжній господар особисто вітає гостей на своїй території. Тому усіх вас прийшов привітати Андрій Садовий, мер Львова!

Міський голова Львова Андрій Садовий

Міський голова Львова Андрій Садовий

Міський голова, як завжди скромно одягнений у сіру кофтину та непомітні штані, висловлює вдячність усім учасникам, розповідає анекдот про євреїв (який не знаходить широкої підтримки у публіки) та запевняє, що готовий відповісти на будь-які запитання. Бізнесмени ж, у свою чергу, обмежуються похвалою роботи Андрія Садового, темою «Арени Львів» та філософськими питаннями. Про сміття тут ані слова.

Бажаючих поспілкуватися з міським головою багато, але часу, вочевидь, ні. Відтак ведучий закликає усіх бігти до обіднього фуршету.

— Справи справами, як то кажуть, а обід за розкладом, — жартома каже один з учасників та намагається обійти дівчину, яка вже робить фото на пам’ять з Андрієм Садовим.

За мить «марафонці» вже обмінюються візитівками за обідніми столиками, жартують за чашкою кави та потрохи повертають на свої місця. Сьогодні їх чекає ще чотири спікери та креативна бізнес-гра з коштовними подарунками.

ІА Дивись.info - офіційний медіапартнер заходу.

Ганна БЕЛОВОЛЬЧЕНКО

Фото: Микита ПЕЧЕНИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: