Прокурор Чорногорії заявив про докази причетності спецслужб Росії до спроби перевороту

708050af6431211f70978e9e51bacebb
Затриманий за звинуваченням у підготовці держперевороту в Чорногорії (фото - ЕРА)

У Чорногорії офіційно заявляють про причетність російських спецслужб до планування державного перевороту в країні 16 жовтня 2016 року.

Про це повідомив спеціальний прокурор Чорногорії Мілівоє Катніч, повідомляє Громадське з посиланням на видання Vijesti.

За його словами, такі висновки ґрунтуються на показах фігурантів справи і даних їхніх розмов.

Згідно з останнім твердженням Катніча, на чолі групи, яка планувала переворот, вбивство тодішнього прем'єра Джукановича і запобігання вступу країни в НАТО стояв громадянин РФ Едуард Широков.

«Він не Широков, а Едуард Шишмаков, який в 2014 році був заступником військового аташе у Польщі, але його видворили через шпигунство. Цей паспорт був йому виданий російськими органами, і він є членом російських служб безпеки», – сказав Катніч.

За твердженням прокурора, один з головних змовників Александр Сінджеліч, що зараз співпрацює зі слідством у якості свідка, до зазначених подій відвідав Москву на запрошення Шишмакова для перевірки на можливість участі в операції.

«За цими подіями стоять націоналістичні структури в Росії, але зараз ми знаємо, що до них були включені й російські державні органи. Від російських державних органів залежить перевірка на предмет того, як все це сталося, і я очікую, що це буде зроблено», – сказав Катніч.

Нагадаємо, раніше The Telegraph з посиланням на джерела у британському уряді оприлюднив інформацію, що російська влада причетна до спроби перевороту у 2016 році в Чорногорії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: