Росія готується видавати на території ОРДЛО свої паспорти?

Російська Федерація визнала «паспорти» ОРДЛО, щоб отримати правовий механізм для видачі документів РФ, вважає блогер і журналіст Боча Корчилава.

«Визнання цих «папірців» сталося не випадково. Тому що Росія готується роздати свої паспорти на цих територіях. А щоб роздати паспорти, РФ потрібні правові підстави та механізм. Правова підстава для самих себе вони вигадали – визнали документи ОРДЛО. Механізм буде простим – всі, хто з паспортами ОРДЛО, отримають за спрощеною процедурою паспорти РФ в спеціальному порядку.

Абсурд, скажете? Так абсурд - але саме так відбувалося в Абхазії, Південній Осетії та Придністров'ї. Російські паспорти видавалися на підставі таких же «папірців» місцевого розливу.

Це не в нормах міжнародного права, скажете ви. Росія розтоптала ці норми вже давно, і можете обурюватися скільки завгодно, але факти річ уперта.

Вони не посміють скажіть. Вони вже стільки разів посміли, і в більшості випадків тому, що їхні дії були на межі абсурду.

Про абсурди, які творила Росія, я можу довго розповідати, але легше запобігати в зародку, ніж потім розгрібати наслідки.

Навіщо Росії роздавати свої паспорти запитаєте? Все дуже просто, щоб потім ще сильніше тиснути на нас, обгрунтовуючи свої неадекватні дії «захистом прав співвітчизників, які живуть за кордоном» і інтереси яких утискають.

Це не можливо скажете ви? А тоді дайте відповідь, як було можливо не тільки те, що Росія творила на всьому пострадянському просторі всі ці роки, але і те, що відбувається зараз у нас, в Україні.

Тому давайте не розслаблятися і пам'ятати, що ми все ще в процесі війни, і кожна деталь дуже важлива», – написав у Фейсбук Корчилава.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: