УКУ відкриває нову бакалаврську програму «Етика-Політика-Економіка»

dsc_7364-1-1024x683

УКУ розширює академічне меню у 2017/2018 навчальному році. Одна з новинок –бакалаврська програма «Етика-Політика-Економіка».

 

Програма є новою для України та унікальною в Східній Європі, але у європейському та американському досвіді є цілий ряд подібних програм, які успішно функціонують у  Оксфордському, Йоркському, Єльському, Пенсильванському, Празькому університетах. В основі більшості з них – Оксфордська модель 1924 року – «Філософія-Політика-Економіка», про це повідомляє прес-служба УКУ.

Ще двадцять-тридцять років тому отримати певний фах означало, що на найближчих п’ятдесят років ти матимеш хліб і можливість розвиватися професійно у цьому напрямку. Сьогодні ж, входячи в ХХІ століття, виші не можуть запропонувати такої перспективи своїм студентам.

«Ми хочемо підготувати наших молодих людей до майбутнього та допомогти сформувати їм нові компетенції людини ХХІ століття, а саме: вміння думати, комунікувати і орієнтуватися в ситуаціях, які змінюються, – зазначає декан факультету суспільних наук УКУ Володимир Турчиновський. – Програма «Етика-Політика-Економіка» є однією із кращих нагод в Україні, щоб відчути себе людиною, яка знає, вміє, може вивчити нові тренди, моделі, думання і в результаті ініціювати інноваційні рішення, а не займатися діяльністю, яку можна легко перейняти».

Керівник програми – Юрій Підлісний – розповідає, що перш ніж розпочинати, програму презентували перед потенційними роботодавцями, яких і запитували що повинен знати і вміти наш студент, щоб бути цікавим для майбутнього роботодавця.

«Практично всі роботодавців говорять, що студенти повинні мати грунтовні знання, бути готові вчитися, бути гнучкими до різних змін, а також вміти пристосовуватися до нових обставин і створювати власні обставини. Від представників різних аналітичних центрів у Києві, ми почули, що програма «Етика-Політика-Економіка», яку ми пропонуємо, спонукає студентів створювати свої ніші та структури. Отже, для успішності у цьому напрямі потрібні також і менеджерські навички. Тому ми додали на програми великий перелік менеджерських курсів на старших роках навчання», –  зазначає Юрій Підлісний.

Серед особливостей навчання на програмі «Етика-Політика-Економіка»

  • комплексний підхід до вивчення етики, політики та економіки
  • навчання через досвід: нерозривне поєднання теорії та практики
  • залучення до програми українських та закордонних фахівців-практиків
  • стажування у партнерських програмах в Україні та за кордоном
  • іноземні викладачі з університетів Європи та Америки
  • частина навчальної програми – англійською мовою
  • ціннісний підхід до вивчення суспільно-політичних та економічних процесів

Абітурієнтам потрібно скласти ЗНО з української мови, іноземної, а також на вибір історії, чи математики. Додатковим плюсом для потенційних студентів буде попередній досвід громадського життя, участь у громадських організаціях чи молодіжних ініціативах.

Унікальною для програми є і база УКУ.  «З одного боку світ сьогодні глобалізується, а з іншого боку – відбувається страшна атомізація. І є багато тріщин у цій постмодерній культурі, яка складається з колажу і не завжди творить цілість. Програма «Етика-Політика-Економіка» саме в католицькому університеті в Україні пропонує студентові позбиратися і мати цілісний погляд, світогляд і стратегію для плідної праці упродовж свого життя», – наголошує владика Борис Гудзяк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: