Як у кількох областях України вдалося зробити поліцію орієнтованою на громаду

10623603_999298310160275_932830726844023299_o

В Україні активно поширюється принцип безпечної громади, коли поліція планує свою роботу, враховуючи проблеми та потреби жителів, специфіку регіону. Сьогодні активісти разом з БФ «Відродження» успішно втілили ці принципи у життя у трьох районах країни.

Самбірщина, Ковель та місто Бар – території, на яких представники громадянського суспільства різних територіальних громад за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» протягом останніх двох років виявляли потреби мешканців у питаннях безпеки та правопорядку.

Так, фахівці опитували місцевих мешканців шляхом анкетування, фокус-груп та інтернет-опитувань на предмет як саме громада бачить ефективну діяльність поліції, а також дізнавалися про конкретні правопорушення та проблемні райони.

За результатами дослідження на Самбірщині, з’ясувалося, що деякі озвучені проблеми можна було вирішити лише за умови співпраці поліції, місцевих органів влади і активних громадян, наприклад, викрадення каналізаційних люків, розміщення світлофора і пішохідного переходу, освітлення вулиць, встановлення камер відеоспостереження, що значно покращило б ситуацію з розкриттям злочинів.

Результати дослідження були презентовані у Львові. Вони лягли в основу Концепції комплексної безпеки Самбірського району, яку затвердила Самбірська районна рада.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: