Флейтистка королівського оркестру Нідерландів виступить у Львові

Марія Семотюк-Шлафке, артистка королівського оркестру Royal Concertgebouw Orchestra, виступить у Львові.

Разом із камерним оркестром Collegium Musicum (дириґент - Іван Остапович) та клавесиністом Давідом Шлафке (Нідерланди) Марія Семотюк (українка за походженням) виконає музику Йоганна Себастіана Баха та його сина Карла Філіпа Емануеля. Концерт відбудеться 22 лютого у Львівській філармонії.

На концерті виконають вибрані контрапункти з «Мистецтва фуги» Й. С. Баха, а також сонату соль мажор для флейти і контінуо та концерт для флейти з оркестром соль-мажор К. Ф. Е. Баха.

Музика Карла Філіпа Емануеля Баха зацікавила Марію Семотюк ще під час навчання у Лейпцизькій консерваторії.

«Відтоді мене постійно супроводжує музика Карла Філіпа Емануеля, а особливо — з 2014 року, впродовж якого ми (Royal Concertgebouw Orchestra — ред.) великою кількістю концертів відзначали його 300-літній ювілей. Тоді ж я відкрила для себе інших синів Баха, а разом з тим — великий пласт ще незнайомого мені флейтового репертуару», — розповіла Марія Семотюк в інтерв’ю Часопису |А:|.

На запитання журналіста, чи не хотіла б Марія Семотюк повернутися в Україну, аби ділитись досвідом з молодими виконавцями, музикантка відповіла: «Мені би було цікаво співпрацювати з українськими музикантами, ділитися своїми знаннями й досвідом з юними і молодими. В наш час, на щастя, вже не потрібно для цього перебувати десь постійно, адже завдяки літакам і інтернету ми можемо бути в кількох місцях водночас – багато моїх колег, граючи в оркестрі, викладають у вузах інших країн, дають майстер-класи і навіть уроки по скайпу. Лиш би було бажання – можливості є величезні».

У четвер, 23 лютого, у Львівській філармонії Марія Семотюк та Давід Шлафке виконають програму «Бах і сини». Окрім музики Йогананна Себастіана, прозвучать твори його синів: Вільгельма Фрідемана, Йогана Крістіана, Йогана Крістофа Фрідріха і Карла Філіпа Емануеля.

Додамо, королівський оркестр Концертхебау — це провідний симфонічний оркестр Нідерландів, а також один із навідоміших оркестрів світу. Заснований у 1888 році. Назва оркестру походить від назви концертного залу Концертхебау, у якому оркестр дає свої домашні концерти. Звання королівського було присвоєно оркестру на відзначення його сторіччя королевою Беатрікс у 1988 році.

джерело: lviv.bit.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: