Визнання «паспортів» «Л/ДНР» із боку Росії потребує посилення санкцій, – Порошенко

4686b769ed73528462e834f5e6d81e6a_1487678085_extra_large

Визнання Російською Федерацією фейкових документів, виданих на території окупованого Донбасу, потребує посилення санкцій.

Про це президент Петро Порошенко заявив під час зустрічі з комісаром ЄС із питань гуманітарної допомоги та управління в кризових ситуаціях Хрістосом Стиліанідесом, повідомила прес-служба глави держави.

«Ми зараз спостерігаємо постійні порушення Мінських угод. Ми бачимо не лише порушення режиму припинення вогню, а й абсолютно цинічне рішення щодо визнання фейкових документів фейкових республік», – сказав президент.

Читайте також: Що означає наказ Путіна про визнання паспортів «ЛНР» і «ДНР»

«З погляду міжнародного права це вже є елементом визнання цих незаконних формувань і, де-факто, відмови від Мінського процесу, оскільки ці кроки є несумісними з імплементацією Мінських домовленостей. Вважаємо, що це надзвичайно тривожне явище і воно потребує рішучих дій аж до посилення санкцій», – зазначив Порошенко.

Єврокомісар Стиліанідес, який щойно повернувся з прифронтового Майорська, чітко підкреслив, що Європейський Союз продовжує повністю підтримувати Україну й докладати значних дипломатичних зусиль, спрямованих на повне виконання Росією Мінських домовленостей, які базуються на безумовній повазі суверенітету, територіальній цілісності та незалежності України.

Статті по теміВизнання «паспортів» ОРДЛО – спосіб тиску на Україну, – експерт

Нагадаємо, 18 лютого російський президент Володимир Путін підписав указ про визнання в РФ «документів», «виданих громадянам України та особам без громадянства, які проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей, до політичного врегулювання ситуації в цих районах».

Президент України Петро Порошенко назвав це рішення черговим доказом російської окупації і порушенням міжнародного права.

У свою чергу в Кремлі заявили, що указ Путіна про визнання «паспортів» бойовиків «ДНР» і «ЛНР» є вирівнюванням ситуації «де-юре», яке не порушує Мінські угоди.
Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Росія допомагатиме проросійським ватажкам організовувати життя на окупованому Донбасі. Також він заявив, що визнання документів створених Росією так званих «Л/ДНР» не суперечить Мінським домовленостям.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: