НБУ повністю ліквідував «Фортуна-банк»

91% вкладників фінустанови повністю отримають свої гроші.

У комерційного «Фортуна-банку» забрали банківську ліцензію та почали процедуру ліквідації.

Відповідне рішення ухвалив учора, 21 лютого, Нацбанк за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

«Фортуна-банк» визнали неплатоспроможним майже місяць тому - 26 січня.

У першій половині 2016-го Нацбанк провів діагностику банків, що входять до другої двадцятки фінустанов за капіталом.  Працівники НБУ констатували, що «Фортуна-банк» повинен був збільшити свій капітал до 1 січня 2017-го. Власники  банку погодилися на це, розробили план вливань коштів.

«Протягом 2016 року керівництво та власник істотної участі банку вживали заходи для виконання вимог з докапіталізації. Зокрема, шляхом погашення кредитів позичальників - пов'язаних осіб, спрямування коштів субординованого боргу в основний капітал банку. Однак, здійснені керівництвом АТ "Фортуна-банк" та власником істотної участі цього банку заходи щодо його докапіталізації були недостатніми для забезпечення позитивного значення регулятивного капіталу станом на 1 січня 2017 року. Ураховуючи вищенаведене, правління Національного банку України прийняло рішення про віднесення АТ "Фортуна-банк" до категорії неплатоспроможних», - пояснили в НБУ.

Нацбанк запевняє, що 91% усіх вкладників «Фортуна-банку» отримають свої вклади у повному обсязі, бо їхній розмір не перевищує гарантовану ФГВФО суму в 200 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: