Торік у Львові відловили 950 безпритульних собак та 285 котів

У 2016 році було відловлено 950 безпритульних собак та 285 котів, стерилізовано 660 собак та 285 котів, прилаштовано – 397 собак (з них - 31 волонтерами).

«Використовуючи досвід Європи, Львів запропонував власну модель гуманного регулювання чисельності безпритульних собак. На підставі цього, 17.03.2016 року прийнято ухвалу Львівської міської ради №262 від «Про затвердження Правил утримання і поводження з тваринами у м. Львові» Згідно з цією ухвалою, всі тварини після відлову обов’язково доставляються у ЛКП «Лев», оглядаються ветеринаром та отримують комплекс протипаразитарних заходів. Відловлені безпритульні тварини утримуються щонайменше протягом 5-ти днів в карантині, в обов’язковому порядку проходять стерилізацію, дегельмінтизацію, комплексну вакцинацію проти сказу та лептоспірозу, кліпсуються вушною номерною кліпсою, чіпуються внутрішнім електронним транспондером та вносяться в реєстраційну електронну базу.

Після завершення 10-ти денного терміну, незатребувані тварини можуть безкоштовно передаватися у притулки, у власність іншим громадянам або повертатися на вулиці Львова.

Повернення тварин можливе після завершення всіх вищевказаних процедур. Тварини, які пройшли процедури стерилізації та вакцинації не поширюють небезпечні для людини хвороби», - розповіли у ЛКП «Лев».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: