За антиукраїнськими акціями в Польщі стоїть Кремль – хакери

Selection_110

Українські хакери отримали доступ до комп'ютера білоруса, який активно займався організацією антиукраїнських акцій у Польщі та інших країнах Східної Європи.

Волонтери InformNapalm опублікували переписку, яку отримали від українських активістів «Кіберхунти» та «Українського кіберальянсу», пише «Слово і Діло».

Вони зазначають, що громадянин Білорусі Олександр Усовський, завзятий любитель «русского мира», який активно займався організацією антиукраїнських акцій у Польщі та інших країнах Східної Європи. В реалізації проектів йому допомагало офіційне прикриття – фіктивна недержавна організація «Східноєвропейська культурна ініціатива», яка була зареєстрована в Братиславі наприкінці 2013 року.

Активісти повідомляють, що із середини 2014 року організація Усовського почала співпрацювати з Інститутом країн СНД, яким керує депутат Державної Думи Костянтин Затулін із партії «Єдина Росія».

Волонтери відзначають, що серед файлів отриманих з комп'ютера Усівського, є два документи під назвою: «Проект «Молдова – не Румунія» та «Проект «Україна – не ЄС».

Один з авторів вищевказаних документів – Скоріков Іван Іванович, помічник Костянтина Затуліна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: