Будинок для учасників АТО майже готовий: до Великодня планують оформити ордери на 53 квартири

img1189-e26fb3cf1082e86621c465031e5587a4

Вже до кінця березня у Львові планують завершити будівництво першої багатоповерхівки для учасників АТО та сімей загиблих. Виконано 76% робіт і зараз тривають оздоблювальні роботи.

Про це повідомили в ЛМР.

Сьогодні міський голова Львова оглянув стан будівництва першої багатоповерхівки для учасників АТО та відзначив достатньо якісний рівень виконання робіт.

«Мало хто вірив у це будівництво, було багато перепон. Мені приємно, що Львів показує приклад і ми реальними справами вирішуємо проблеми тих хлопців, які ризикують своїм життям для того, щоб ми могли нормально працювати.

Завдання поставлене наступне, щоб до Пасхи ми могли 53 ордери виділити для наших сімей. Це безоплатне житло. Тут квартири отримають сім’ї, які втратили годувальника, або годувальники отримали важкі поранення несумісні з працею, хлопців-сироти, які не мають ні тата ні мами та пройшли зону бойових дій.

Стосовно другої черги, то ми маємо достатню кількість заяв від учасників бойових дій для кооперативного будівництва. Хлопці готові вкладати свої кошти. Ці квартири будуть значно дешевші, ніж на ринку. Кооперативне будівництво дасть можливість зменшити ціну на 30-40% від ринкової. Отож зараз оформляємо усі необхідні документи і вже цього року мали б розпочати будівництво. Та все залежатиме від фінансування», - розповів Андрій Садовий.

Також у Львові на 4 роки затверджено програму, згідно з якою кожного року виділяється по 100 млн. грн для компенсації учасникам АТО по 100 тис. грн. замість земельної ділянки.

«Львів показує приклад у плані допомоги учасникам АТО реальними грошима і реальним житлом. Це все заслуга громади міста Львова. Жодне місто в Україні не робить більшого. Думаю, що такою формулою, якою послуговуємося у Львові, мали б послуговуватися й інші міста України, і така форма мала б бути затверджена Кабінетом Міністрів», - наголосив міський голова Андрій Садовий.

Нагадаємо, будівництво будинку для учасників АТО, що на вул. Під Голоском, стартувало наприкінці березня 2016 року, і станом на зараз роботи виконано на 76%. Тут виконували роботи два підрядники: ТзОВ Салон «Архітектура. Будівництво. Дизайн», яке займається спорудженням власне будинку та мереж зовнішнього електропостачання, та ТзОВ «Прогрестехбуд», яке працювало над будівництвом мереж газопостачання, водопроводу та каналізації.

За словами директора ЛКП «Рембуд» Віктора Писаренка, нові мережі уже прокладено, і зараз їх  підключають до існуючих, та вже розроблений проект благоустрою території довкола будинку. Майже виконано обмурування міжквартирних перегородок поверхів будинку, утеплюють фасади та уже змонтована ліфтова шахта.

«Роботи виконані на 76%. У зв’язку з погодними умовами низка оздоблювальних робіт зараз не виконуємо, щоб зберегти будинок у належній якості. Повністю будівництво будинку буде завершено до кінця березня», - пояснює Віктор Писаренко.

Будинок, згідно з тендерними пропозиціями, вартує 24 млн. грн., ще майже 3 млн. грн. – інженерні мережі, які підключають до існуючих. Передбачається, що будинок для учасників АТО матиме 3 під’їзди по 6 поверхів. Кожна з 53 квартир – двокімнатна, із середньою площею – 67 кв м.

Окрім будівництва будинку для учасників АТО, у 2015 році місто закупило 14 квартир для сімей загиблих учасників АТО та 5 квартир – для осіб із інвалідністю, які втратили нижні кінцівки у зоні проведення АТО. Загальна вартість придбаних квартир становила понад 18 млн. грн., де майже 2,5 млн. – кошти міського бюджету, та 15,9 млн – державного. У 2016 році було закуплено 8 квартир для учасників АТО, що втратили функціональні можливості нижніх кінцівок. Фінансування здійснювалось з державного бюджету за співфінансування з бюджету Львова. Загалом на це було передбачено 8,382 млн. грн., з яких 1,731 млн. грн. – кошти міського бюджету.

Також  для 18 позачерговиків виділені кошти у сумі 17 млн. грн. за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, та 16 особам виділені кошти з бюджету розвитку міста на загальну суму 2,322 млн. грн. Станом на 01.02.2017 року 9 сімей уже придбали квартири.

Станом на 01.02.2017 року на квартирному обліку у Львівській міській раді перебуває  2407 учасників АТО; 33 сім’ї загиблих учасників АТО; 46 інвалідів війни АТО, з яких претендують на квартири у будинку на вул. Під Голоском 8 осіб (1 –  інвалід 1 групи та 7 – інваліди 2 групи) 3 сім’ї претендують на забезпечення житлом за державними програмами; 35 інвалідів 3-ої групи, які не підпадають під жодну програму; 8 дітей-сиріт учасників АТО.

Окрім того, для учасників АТО та членів їх сімей у Львові передбачені заходи соціальної підтримки. Зокрема, у межах Комплексної програми підтримки учасників антитерористичної операції та членів їхніх сімей – мешканців м. Львова (ухвала № 3700 від 31.07.14р.), у 2016 році різні матеріальні  допомоги отримали понад 4 тисячі учасників АТО та понад 3 тисячі сімей звільнено від сплати за послуги з утримання будинків та прибудинкових територій.

Також у межах Програми про захист інтересів учасників антитерористичної операції, перші 100 учасників АТО отримали матеріальну допомогу на вирішення соціально-побутових питань у розмірі 100 тис. грн. у грудні 2016 року. У 2017 році ця допомога буде виплачена 1000 учасникам АТО. Так само по 1000 учасників АТО отримають виплати у 2018-му, 2019-му і 2020-му роках, згідно із Програмою.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: