Львівський палац мистецтв залишається у власності облради – рішення суду

148785677458aee48663e19

Господарський суд Києва відмовив Фонду держмайна, який намагався відсудити у Львівської облради Палац мистецтв на вул. Коперника, 17 у Львові.

Про це повідомив відділу правової роботи Львівської облради Андрій Мельник, передає прес-служба.

«Господарський суд Києва повністю відмовив Фонду держмайна у задоволенні позову», – сказав Андрій Мельник.

Нагадаємо, Фонд державного майна України звернувся до суду щодо повернення у державну власність Львівського палацу мистецтв, який наразі перебуває у комунальній власності Львівської облради. ФДМУ, посилаючись на нормативні документи Верховної Ради, доводив, що Львівський палац мистецтв має бути державній власності. На думку юристів Фонду, у 1995 році Львівська ОДА незаконно передала Палац у комунальну власність облради.

Натомість Львівській облраді, за словами Мельника, вдалося довести, що Палац цілком законно перебуває у комунальній власності ЛОР.

«У 1991 році була прийнята постанова Кабінету міністрів, яка визначала поділ на державну і комунальну власність. На виконання постанови було розпорядження голови Львівської ОДА про передачу у комунальну власність цього об’єкту. Крім того, палац фінансувався з обласного бюджету, про що ми надали відповідні документи», – зазначив головний юрист облради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: