СБУ затримала хакерів, що працювали на Росію

n_2802_16073654

Служба безпеки України спільно з поліцією припинила протиправну діяльність міжнародного хакерського угруповання «кардерів», до складу якого входило четверо мешканців Дніпропетровської області.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Зловмисники отримували доступ до рахунків клієнтів іноземних і вітчизняних банківських установ і підробляли платіжні картки. Діяльність хакерів координувалася з боку РФ, а потерпілими були клієнти банків ЄС, США і України. Також зловмисники отримували несанкціонований доступ до облікових записів соціальних мереж і електронних поштових скриньок, відомості з яких використовувалися для шахрайських дій», - розповіли у відомстві.

Під час обшуків правоохоронці вилучили спеціалізоване телекомунікаційне обладнання, що використовувалося в протиправній діяльності, персональні комп'ютери і засоби зв'язку, чимало магнітних карток з даними про банківські рахунки (т.зв. «білий пластик»), а також шкідливе програмне забезпечення і незаконно отримані дані банківських карток .

Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, слідство встановлює клієнтів банків, які постраждали від протиправної діяльності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: