У Львові вийшла в прокат англомовна художня стрічка про Голодомор «Гіркі жнива»

Bitter-Harvest-kadr8

Сьогодні, 23 лютого, у Львові вийшов в прокат канадський кінофільм про історію кохання в розпал українського Голодомору 1932—1933 років.

Сьогодні, 23 лютого, у Львові вийшов в прокат канадський кінофільм про історію кохання в розпал українського Голодомору 1932—1933 років.

Фільм відомий також під робочою назвою «Врожай диявола» (англ. Devil’s Harvest). Є першою англомовною художньою кінокартиною про Голодомор[5] та має започаткувати серію фільмів про ідентичність України

Події розгортаються в Західній Україні у період Голодомору 32-33 років. Головний герой фільму Юрій (Макс Айронс) живе звичним життям українського хлопця. Він закоханий в Наталку (Саманта Баркс) і мріє створити з нею міцну сім’ю. Та його мріям не судилося здійснитися. Людиноненависницький радянський режим влаштовує голод. Населення у селах опиняється на межі вимирання. Чоловіки, у жилах яких тече козацька кров, не в силах сидіти склавши руки та чекати смерті. Організовуються осередки спротиву, мета яких перебороти безжальну систему.

Історична драма «Гіркі жнива» зображує епоху, найбільш трагічну для українського народу. Вперше тема страшного Голодомору 32-33 років з’явиться на великому екрані у англомовній стрічці. Над картиною канадського виробництва працювала багатонаціональна команда. Серед акторів – британці, канадці та українці. Режисерське крісло посів Джордж Менделюк з Німеччини.

Додамо, що 24 лютого у Львові відомий канадський меценат українського походження Ігор Ігнатович презентуватиме прем’єрний показ продюсованого ним фільму «Гіркі жнива» про Голодомор 1932-33 років.

«Студенти Львівської політехніки та університетів Львова, а також громадськість міста матиме унікальну можливість поспілкуватися з Ігорем Ігнатовичем – відомим канадським підприємцем, меценатом, громадським діячем українського походження, який відвідає Львів з нагоди прем’єрного показу продюсованого ним фільму "Гіркі жнива"», - йдеться в прес-анонсі події.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: