Бойовики «ДНР» відкрили вогонь по спостерігачам ОБСЄ та захопили безпілотник СММ

Голова Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) Ертурул Апакан засуджує відкриття вогню по спостерігачам та захоплення безпілотного літального апарату місії бойовиками терористичної організації «ДНР».

Голова Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) Ертурул Апакан засуджує відкриття вогню по спостерігачам та захоплення безпілотного літального апарату місії бойовиками терористичної організації «ДНР», передає УНІАН.

нцидент стався сьогодні близько 14.30 у Ясинуватій, яка контролюється бойовиками. Патруль СММ намагався запустити БПЛА, щоб здійснити спостереження ймовірного обстрілу Донецької фільтрувальної станції, але в цей час озброєні чоловіки націлили на спостерігачів ОБСЄ зброю. Озброєні особи наблизилися до представників СММ та забрали безпілотник. Потім один з цих чоловіків відкрив вогонь поблизу патруля СММ.
«Ведення вогню по неозброєними цивільним спостерігачам є не лише прямою загрозою життю мужніх чоловіків і жінок, які роблять все можливе, щоби домогтися миру в Україні, - це прямий виклик колективній волі 57 країн-учасниць ОБСЄ та Мінським угодам», - заявив Апакан.
Голова СММ наполягає, що винні у цьому інциденті повинні понести відповідальність і що не повинно бути безкарності за такі вчинки.
Також він наголосив, що погрози спостерігачам та створення перешкод у діяльності СММ «призведе лише до затримки урегулювання конфлікту».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: