Хто кого дурить: в історії з автобусами для АТП №1 сплили пікантні деталі

img1546-2ce7fa2f7eba631875cd31b68af0da11

В АТП №1 стверджують, що заплатили виробнику 70% від загальної вартості усіх замовлених автобусів. Натомість в СП «Електротрансі» запевняють, що отримали лише аванс.

Нагадаємо, все почалося із публікації ІА Дивись.info «Афера року: Садовий і комунальне АТП-1 «розвели» львів’ян на 67 мільйонів». Стаття викликала величезний резонанс. Звісно відреагували на статтю і у Львівській міській раді, а також в АТП №1.

Того ж дня, на сайті ЛМР, з’явився прес-реліз комунального перевізника.

«У нас є підписана угода про поставку 55 автобусів. 70% від загальної вартості виробникові вже компенсовано – це сума 185 млн грн. АТП №1 отримало 25 автобусів. У деяких з цих машин були виявлені недопрацювання, відтак, машини відправили виробникові для усунення неполадок. Зараз на території підприємства є 15 машин, які повернулись після усунення неполадок. Ще 1 автобус маємо отримати сьогодні до кінця дня. Загалом термін дії договору завершується 31 травня. До того часу усі 55 автобусів повинні бути поставлені замовнику», - повідомили в ЛКП АТП №1.

атп

На перший погляд, все гаразд. АТП пояснило, скільки автобусів отримало, скільки відправили на доопрацювання і головне – скільки грошей отримало ТОВ СП «Електротранс». Але вже 23 лютого, на тому ж сайті Львівської міської ради з’являється прес-реліз виробника, тобто СП «Електротранс». І ось, про що у ньому йдеться: «Відповідно до умов договору, вартість одного автобуса з ПДВ складає 4 803 247 грн.  Наприкінці вересня 2016 року завод отримав авансову оплату і ці кошти, після сплати 20% ПДВ до державного бюджету, були  скеровані на закупівлю  матеріалів та комплектації необхідної для виготовлення 55 автобусів та на експлуатаційні витрати, пов'язані з виробництвом продукції. З того часу ТОВ СП «Електронтранс» жодних коштів від ЛК «АТП № 1» не отримувало. Перша партія автобусів була поставлена замовнику в кінці січня 2017 року, проте  ЛК «АТП № 1» за фактично поставлені автобуси  післяплату не здійснило.

На сьогодні ТОВ СП «Електронтранс» продовжує виконання договору з поставки автобусів та щотижня відвантажує ЛК «АТП № 1» по 3-4 готових автобуси і повністю виконає свої зобов’язання відповідно до договору  до 31 травня 2017 року», – зазначено у прес-релізі.

атп1

Отож і виходить, що або міська рада надто розщедрилася з авансом, або хтось чогось недоговорює…

До речі, сьогодні, 24 лютого, ми відправили на ТОВ СП «Електронтранс» інформаційний запит, аби уточнити, скільки автобусів уже поставлено, чи були з боку АТП-1 повернення машин і яку суму отримало підприємство від замовника.

Далі буде…

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: