Страхітлива знахідка: на Львівщині виявили велетенський скотомогильник (фото)

16938533_1472539049477091_2238537382303344876_n

У Жовківському районі, біля селі Боянець, виявили свіжий скотомогильник. Тут валяють решки десятків тварин, а поряд річка.

Про страхітливу знахідку ІА Дивись.info повідомив депутат Жовківської районної ради Ігор Муравський.

Він зазначив, що скотомогильник виявили цілком випадково. Разом з головним держекоінспектором Миколою Маланичем та головним екологом області Русланом Гречанок поїхали перевірити, що зробив сільський голова Боянця на місці, де знайшли рештки тварин ще влітку. Про це докладніше можна прочитати тут.

Війта Василя Пограничного тоді обіцяли оштрафувати. Після цього відбулися збори у селі, на яких вирішили під’їзди до скотомогильника перерити трактором, а згодом усю територію засадити лісом.

Відтак екологи вирішили перевірити, як справи з обіцянками. Натомість замість виконаного знайшли свіже кладовище тварин.

«Новий скотомогильник ближче до села. Тут поле і відразу річка Свиня. Весь інфільтрат від решток стікає у воду. Довкола вириті такі невеликі котловани, а в них кістки, голови, кров. Все доволі свіже. Приїхала поліція. Є група слідчих. Сільський голова втік. Те, що ми тут знаходили влітку, – це квіточки», – сказав Ігор Муравський.

Нагадаємо, що чи не кожен сільський двір у Боянці тримає свійських тварин, здебільшого корів і коней, із забою яких селяни і живуть.

Після літнього скандалу була домовленість, що рештки тварин вивозитимуть на костомельний завод. Але, вочевидь, щось пішло не так.

Тим часом встановити безпосередніх власників решток буде не складно, адже вони навіть не подбали, щоб приховати докази – на тваринах залишилися чіпи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: