У Львові відбулася зустріч із бельгійським дипломатом українського походження

Вчора, 23 лютого, у актовій залі головного корпусу НА «Львівська політехніка» відбулася зустріч із бельгійським дипломатом українського походження Зеноном Ковалем.

Вчора, 23 лютого, у актовій залі головного корпусу НА «Львівська політехніка» відбулася зустріч із бельгійським дипломатом українського походження Зеноном Ковалем, пише ІА Дивись.info

Під час зустрічі Зенон Коваль розповів про образ України у Бельгії, імідж нашої держави у Франції, країні професійного інтересу дипломата, та розмірковував над питанням збереження української ідентичності.

Щодо останнього питання, дипломат привів чудовий приклад із власного життя.

«В дитинстві (у Бельгії), ми з сестрою пробували на дозвіллі розмовляти французькою мовою між собою. Коли це почув батько, то строго нам заборонив це робити, наголосивши, що вдома розмовляйте лише українською», – згадує Зенон Коваль.

Дипломат сам чудово володіє українською. Наразі він – радник з питань ЮНЕСКО у представництві «Валлонія-Брюссель» при Посольстві Бельгії у Парижі. Очолював згадане представництво у Празі, Ханої, Тунісі, Варшаві. Є колишнім директором Департаментів євроінтеграції і міжнародних культурних зв'язків у Міністерстві міжнародних зв'язків франкомовної частини Бельгії.

Зенон Коваль відзначає, що у дипломатичних питаннях найперше, що важливе, це власна гідність. «Я ніколи не знаходився у позиції, де у представництва інтересів Бельгії були б конфлікти із моїми внутрішніми переконаннями щодо України», – розповідає пан Зенон. За словами дипломата, з російськими дипломатами він не спілкується.

За його переконаннями, Україна має перспективу стати гідним партнером Європи. Але цей процес становлення України як держави завершиться тоді, коли українці перестануть їздити за кордон заробляти гроші, коли зникне корупція.

«Мас медіа реагують на новини. Агресія проти України вже не є новиною для світу. Але у дипломатичних колах вона своєї актуальності не втратить. Всі дипломатичні питання повинні вирішуватися за кулісами, а не у пресі. Ось чому ви мене не знайдете у соціальних мережах», – резюмує Зенон Коваль.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: