Чому люди не можуть перестати «клікати» і «лайкати»

З появою нових додатків для гаджетів і розвитком соціальних мереж середньостатистичний інтернет-користувач проводить годину в день за екраном, «клікають» і «лайкають».

Журналіст The Guardian опублікував головні тези нової книги про онлайн-залежності «Непереборне» Адама Олтера.

Олтер викладає маркетинг і психологію в Нью-Йоркському університеті. У книзі він пояснює, як смартфони, соціальні мережі і онлайн-гри «підсаджують користувачів на гачок».

В одній із глав автор описує експеримент, в результаті якого з'ясувалося, наскільки часто люди перевіряють месенджери. Якщо в 2008 році дорослі люди в середньому проводили 18 хвилин в день навпроти екрану, зараз користувачі дістають телефон, щоб прочитати нові повідомлення, 34 рази на добу. Майже 90% людей витрачають годину в день на розваги і комунікацію за допомогою гаджетів.

Як тільки технології доповненої реальності стануть більш доступними, користувачі не зможуть пропускати міжнародні новини і будуть проводити більше часу за комп'ютерними іграми, пророкує Олтер. Залучення до реальної дії і можливість подорожувати по невідомим місцям разом з іноземними кореспондентами розставить нові пріоритети.

«Ви, напевно, бачили, як сім'я виходить на спільну вечерю, але все при цьому захоплені своїми мобільними телефону. Через десять років ми будемо спостерігати ту ж картину, тільки у людей на голові будуть шоломи доповненої реальності », - вважає Олтер.

Залежність нерідко формується через те, що людина відчуває задоволення від «накопичення» лайків, поліпшених результатів в комп'ютерній грі або від появи нових друзів в соціальних мережах. Але мозок, який звик до законів «онлайн-дружби» складніше сприймає відносини між людьми в реальному житті, зазначає автор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: