ЗМІ пророкують Гонтаревій швидку відставку, у НБУ це спростовують

Одразу два українські видання - Економічна правда і РБК-Україна повідомили про те, що голова НБУ Валерія Гонтарева йде у відставку.

Водночас, у Нацбанку цю інформацію спростували, - пише УНІАН.

У ЗМІ зазначається, що Гонтарева хоче звільнитися за власним бажанням, однак наразі президент України Петро Порошенко не готовий її відпускати, оскільки немає нової реальної кандидатури на цей пост.

«Активним пошуком на Банковій почали займатися минулого тижня. Попередньо, Гонтарева повинна оголосити про свою відставку в четвер, 2 березня», - йдеться в повідомленні.

Разом з тим в НБУ спростували інформацію про відставку голови Національного банку України Валерії Гонтаревої, заявивши, що вона не відповідає дійсності. «Національний банк традиційно за місяць повідомляє про майбутні зміни у складі правління. Такого повідомлення не було, а, значить, інформація не відповідає дійсності», - наголошується в коментарі.

За інформацією прес-служби, на даний час всі члени правління НБУ працюють за планом, і у них щільний графік роботи. Варто зазначити, що це вже не перша спроба Гонтаревої скласти з себе повноваження глави Нацбанку. Незважаючи на вимоги парламентської опозиції, періодичних мітингів вкладників і проблемних позичальників, конфліктів з власниками банків, президент Петро Порошенко не наважувався подати подання на зняття Валерії Гонтаревої. Цього разу, швидше за все, глава держави задовольнить прохання глави регулятора.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: