Художник із Нідерландів відкрив виставку у Львові (фото)

IMG_2318

Сьогодні, 1 березня, у Національному музеї ім. А. Шептицького у Львові відкрилась виставка голандського художника Андре ван дер Вендена
«Картини без кордонів: Україна-Польща-Нідерланди. Живопис. Фотографія.»

Сьогодні, 1 березня, у Національному музеї ім. А. Шептицького у Львові відкрилась виставка голандського художника Андре ван дер Вендена
«Картини без кордонів: Україна-Польща-Нідерланди. Живопис. Фотографія.»

На експозиції представлені малярські роботи та світлини, об'єднані темою трьох рідних для художника міст: Ден-Гелдер (Нідерланди), Щавно-Здруй (Польща) та Львів.

«Майже шістдесят років тому на уроці з географії дізнався про Лемберг. Перший раз відвідав його у 2008-му. Це був туристичний візит. За кілька днів намагався подивитися всі визначні пам'ятки. Це, як виявилося, було нездійсненним завданням, адже історична спадщина колосальна. Проте цих кількох днів було достатньо, аби "заразитися вірусом любові" до Львова», -- зазначає художник.

 

Також виставковий проект «Картини без кордонів. Україна – Польща – Нідерланди» презентує роботи Андре ван дер Вендена, присвячені польському місту-курорту Щавно-Здруй. Художник від 15-літнього віку відвідує це місто, надихаючись його зимовими краєвидами.

Оглянути виставку можна до 30 березня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: