На Львівщині не вистачає дитсадків через облаштування у них барів та аптек, — прокуратура

_1_14837173119570-292

У Львівській області великі черги у дитячі садочки, бо їх приміщення використовують не за призначенням: облаштовують аптеки, кафе-бар, стоматології тощо.

З відповідною заявою виступила 2 березня під час брифінгу начальниця відділу ювенальної юстиції прокуратури області Вероніка Загрева, передає кореспондент ІА Дивись.info.

За словами Вероніки Загреви, сьогодні близько 25% дітей не забезпечені дошкільною освітою.

«Прокуратура вивчала це питання і ми встановили, що орендовані приміщення використовуються не в освітніх цілях. Там, наприклад, продаються будівельні матеріали (приміщення садочку у Мостиському районі), у Червонограді близько 400 кв.м. приміщення дитсадка орендує кафе-бар, є медичні лабораторії, стоматологічні клініки, аптеки, ремонт взуття», — зазначила начальниця відділу.

Читайте також: На Львівщині учасниками «груп смерті» стали десятеро підлітків

Вероніка Загрева каже, що сьогодні прокуратура звернулася до суду, аби визнати такі договори недійсними та повернути приміщення закладам освіти. Вартість майна складає майже 2 мільйони гривень.

Читайте також: Через свавілля силовиків Львівщина опинилась на порозі енергетичної катастрофи

«Загалом ювенальні прокурори подали судових позовів на 28  мільйонів гривень. Це 9 місце по Україні. Також за результатами представницької діяльності було зареєстровано 20 кримінальних проваджень, два з яких уже скеровано до суду», — додала начальниця відділу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: