Понад 40% мешканців Львівщини не звернулися до лікаря через брак коштів

1340-5245

За даними опитування, у Львівській області 42% респондентів були хворі, але не звернулися до лікаря через брак коштів.

Згідно з даними дослідження, яке проводили у рамках проекту «Індекс здоров’я. Україна», 42% опитаних спеціалістами людей протягом 12 місяців не зверталися до лікаря через брак коштів. З цієї ж причини вони не були госпіталізовані.

Читайте також: Більшість львів’ян задоволені послугами сімейного лікаря

«Це фінансовий тягар лікування. Людина не звертається по медичну допомогу, бо вважає, що це їй буде дорого коштувати або знає, що їй не вистачить коштів. У середньому по Україні ця частка становить 39%», — зазначила заступниця директора Київського міжнародного інституту соціології Вікторія Захожа.

У той же час, Львівська область — одна з п’яти в Україні, де респонденти зверталися до лікарів у випадку хвороби, а не займалися самолікуванням.

Читайте також: На Львівщині майже половина населення виступає проти дитячих щеплень

Нагадаємо, проект «Індекс здоров’я. Україна» започатковано Міжнародним фондом «Відродження», Київським міжнародним інститутом соціології та Школою охорони здоров’я Національного університету «Києво-Могилянська академія» для щорічного визначення фактичного рівня задоволеності громадян України медичною допомогою. Опитування проводилося у всіх областях України, окрім окупованих територій. Опитано 10 тисяч респондентів у їх домогосподарствах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: