Україна є одним з основних постачальників канабісу в європейські країни

Україна є одним з основних постачальників канабісу в європейські країни.

Про це йдеться у щорічній доповіді Міжнародного комітету з контролю над наркотиками, передає УНІАН.

У доповіді зазначається, що чверть всіх ін`єкційних наркоманів проживає в Східній і Південно-Східній Європі, а з них переважна кількість – в Росії і Україні.
«22% ін`єкційних наркоспоживачів в цьому регіоні інфіковані ВІЛ-інфекцією. Росія, Україна, Литва і Латвія також в числі європейських країн, де зафіксовані випадки нелегального культивування канабісу в домашніх умовах. Молдова і Україна увійшли до списку основних постачальників канабісу в європейські країни», - йдеться у доповіді.
Її автори рекомендують урядам визнати наркозалежність проблемою охорони здоров`я, відмовитися від смертної кари за злочини, пов`язані з наркотиками, і обмежити легальне використання марихуани винятково за медичним призначенням.
Експерти також відзначили позитивний досвід так званих «громадських кімнат для вживання наркотиків», які нещодавно з`явилися, зокрема, у Франції. Експерти підкреслюють, що такі кімнати мають сприяти пом`якшенню негативних наслідків наркоманії, не заохочуючи при цьому вживання наркотиків або їхній обіг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: