В’ятровичу принесли… похоронний вінок

60_main

В Інтернеті активно поширюють фото із похоронним вінком біля дверей Інституту національної пам’яті, на якому дві дати – день народження Володимира В’ятровича і 9 травня 2017.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав  сам історик.

«Закидали в коментах до моїх постів, дописів колег і сім’ї ось такі фото. «Похоронний» вінок з моїм іменем біля дверей Інституту. Але ж весну нічим не зіпсувати, навіть штучними квітами. Тим більше, коли ідеї, що їх таким чином намагаються просунути ті, хто боїться говорити і може тільки нишком «лякати», – такі самі мертві», – написав В’ятрович.

Нагадаємо, це не перший прикрий випадок, який останнім часом стався і головою Інституту національної пам’яті. У ніч на 1 березня невідомі підпалили двері установи.

І ще раніше, 26 лютого, біля дверей Інституту національної пам’яті невідомі розлили червону фарбу і залишили наліпки з написом «славянская стража». А 16 лютого біля «Укрінформу», де мала відбутися прес-конференція Володимира В’ятровича, на нього напала група молодиків, яких невдовзі затримали.

Найімовірніше, усі ці напади пов’язані із діяльність Володимира В’ятровича та Національного інституту пам’яті, які проводять політику декомунізації. Зокрема зараз стоїть питання про скасування низки радянських свят, зокрема скасування вихідного 9 травня, на День перемоги. Для цього є низка причин, зокрема ніде у Європі цей день не оголошується вихідним, водночас як Міжнародний день перемоги над фашизмом відзначається 8 травня, коли Німеччина підписала капітуляцію і саме 8 травня стало днем пам’яті.

Крім того, серед причин нападів на Володимира В’ятровича розглядається і загострення стосунків із Польщею. Саме українського історика представники праворадикальних рухів сусідньої держави звинувачують у так званій «бандеризації».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: