ГПУ та СБУ прийшли з обшуком до львів’янина, який очолюював митний пост на Одещині

obshuk

Як уже повідомляла ГПУ, їхні працівники проводять обшуки у кілької областях, зокрема, на Львівщині.

У квартиру львів’янина Романа Баховського, який очолював митний термінал «Відкритий митний простір» на Одещині, прийшли з обшуком ГПУ та СБУ.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook. «У мене в гостях побували представники генпрокуратури та СБУ. Не міг повноцінно вийти на зв’язок! Дякую усім за підтримку, хто писав та дзвонив!Обшуки проходили в усієї нашої команди, яка проводила реформи Одеської митниці впродовж минулого року, зокрема у Семен Кривоноса та Юля Марушевської», – написав він.

Це підтвержила і Юлія Марушевська, яка виклала на свою сторінку відео, з якого видно, як екіпіровані працівники СБУ намагаються зайти у приміщення. Детальніше про це ми вже писали тут.

Читайте також: Чорні мільярди митниці. Як львівські митники «кришують» нелегальні авто (документи)

Згідно із офіційною інформацією від ГПУ, прокурорів зацікавили дії митників за  2015-2016 роки. «Генпрокуратура розслідує дії чиновників Одеської митниці з листопада 2015 року по листопад 2016 року. Перевіряється підозра, що діючи за попередньою змовою, в інтересах третіх осіб, вони, можливо, дозволяли занижувати вартість товарів, що проходили розмитнення. Відповідно розмір мита, яке стягувалось в державний бюджет, також занижувався. Внаслідок злочинних дій завдано збитків державі на суму 6,92 млн грн.

Слідство провадиться Слідчим управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління ГПУ спільно з оперативними працівниками Головного управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

В рамках досудового розслідування одночасно проведено більше 60 обшуків на території Київської, Одеської та Львівської областей».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: