У Львові християни та юдеї проведуть спільну молитву

Вже традиційно в першу наділю березня до римо-католицької Меси на Парафії св. Йоана Павла ІІ у Львові долучаться Рабин Сіва Файнерман та вірні з його синагоги «Тейва».

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради

Захід розпочнеться в неділю, 5 березня, о 12:00 в каплиці УКУ (вул. Хуторівка, 35A).

О 10:00 біля каплиці відбудеться майстер-клас: «Як зробити власноруч з дешевих матеріалів предмети, за допомогою яких ми можемо розповідати дітям про віру». Він не лише для вчителів, але й батьків, дідусів та бабусь.

Крім того, Рабин Сіва Файнермар прочитає лекцію про жінку в біблійному навчанні. Також після Меси іспанський виконавець Іляс Санчес співатиме іспанські та юдейські пісні.

«Добрі стосунки римо-католицької парафїї св. Йоана Павла ІІ  і юдейської громади Львова вже стали традицією. В серпні минулого року за ініціативи парафії в консульстві Ізраїлю у Львові виступила з юдейськими піснями молодь з Північної Італії. Вони співали на івриті та по-італійськи», – розповів о.Григорій (Гжегож) Драус, настоятель парафії Святого Папи Йоана Павла ІІ РКЦ (вул. Хуторівка, 35А; каплиця Філософсько-богословського факультету УКУ).

Слід зауважити, що Рабин Файнерман читає лекції з нагоди парафіяльних свят (наприклад, про біблійний Хесед, тобто милосердя з нагоди перегринації у Львові Ікони Божого Милосердя). Пізнавання юдейського коріння християнства допомагає краще його відкривати для кожного віруючого

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: