Українська продакшн-студія зняла в Києві рекламу з російськими спортсменками (відео)

AVD54404_native_600

Зйомки реклами колекції спортивного одягу одного з брендів проходили в Жовтневому за участю російських спортсменок, - пише Детектор Медіа.

Зйомки реклами колекції спортивного одягу одного з брендів проходили в Жовтневому за участю російських спортсменок, - пише Детектор Медіа.

Режисер Іван Сауткін на своїй сторінці в Фейсбук звернув увагу на роботу української компанії Radioactive Film для Nike Russia «З чого ж зроблені наші дівчата?»:

«Дорогі колеги, що працюють на студії Radioactive Film! Після ролика про дівчат, я б на вашому місці звільнився. Але ви цього не зробите, звичайно», - написав Сауткин.

Таким чином, з поста режисера стає зрозуміло, що українська компанія Radioactive Film знімала рекламний ролик для російської кампанії «Зроблена з ...».

У зйомках взяли участь російські спортсменки - олімпійська чемпіонка з фігурного катання Аделіна Сотникова, чемпіонка Росії з тайського боксу Анастасія Янькова, скейтбордістка Катя Шенгелія, легкоатлетка Христина Сівкова, захисниця ФК «Чертаново» Ксенія Лазарєва, балерина Ольга Кураєва, тренер Анастасія Котельникова і актриса Ірина Горбачова.

Самі зйомки проходили в Міжнародному центрі культури і мистецтв, який раніше називався Жовтневий палац в Києві. У його ж інтер'єрах також була знята фотосесія з російськими спортсменками в рамках рекламної кампанії Nike в Росії. Як повідомляється на сайті компанії, мета ролика - «показати справжню силу і дух російських жінок».

AVD58847_native_600

На відео дівчинка починає співати радянську пісню «З чого ж?», Слова якої змінюються по мірі появи в залі російських спортсменок, і незабаром з'ясовується, що зроблені дівчата «з волі, міцніше Кремля», «з сили і вогню», «з заліза, з прагнень, з самовіддачі і битв», а також з «грації, якою пишається вся нація».

У коментарях під постом Сауткіна згадують історію Жовтневого - в ньому в 30-ті роки НКВД розстрілював і катував людей, потім - уже в 2014 році - саме в районі Жовтневого загинуло найбільше Потестів майданівців, а сама будівля кілька разів переходила в руки то протестуючих, то силовиків.

Shegeliya_native_600

Також згадується, що учасники проекту з української сторони до моменту зйомок могли не знати, що ролик робиться на для світової рекламної кампанії, а конкретно для російської. Нарешті, обговорюють цинізм керівництва Палацу, який надає приміщення в оренду для таких зйомок.

В цілому, коментатори звертають увагу на зміст і стиль ролика: незважаючи на феміністський посил і слоган ролика, він знятий з використанням кліше як радянської, так і російської пропаганди.

Нагадаємо, що компанія Radioactive Film в 2014 році брала участь у зйомках соціального ролика на підтримку української армії "Кожен з нас".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: