10 способів позбутися стресу — поради експерта

yak-zberegty-spokij-u-skladnyh-sytuatsiyah
Фото ілюстративне

Експерт зі здоров'я Зої Бларовськи назвала 10 простих і швидких способів розслабитися і зняти нервове напруження.

Існують прості й ефективні способи впоратися зі стресом, пише «Новое время» з посиланням на Care 2.

Тож пропонуємо вам 10 способів швидко позбутися нервового напруження.

Подивитися веселе відео. Коротке смішне або навіть безглузде відео може відмінно перезарядити мозок і пом'якшити стрес. Також гумор допомагає підвищити продуктивність. Дослідження показують, що люди, які під час роботи періодично відволікаються на кумедні відеоролики і дають собі відпочити, справляються зі складними завданнями швидше.

Випити чашку зеленого чаю. Амінокислота, що міститься в зеленому чаї, зменшує стрес-реакцію організму, коли людина стикається з труднощами. Зелений чай діє на нервову систему заспокійливо.

Читайте також: У Львівській області лікарі призначають найменше препаратів

Вдихнути запах апельсина. У 2012 році бразильські дослідники виявили, що запах апельсина може істотно знизити рівень стресу. Щоб зняти нервове напруження, нанесіть на шкіру ефірне масло апельсина або ж просто розріжте свіжий апельсин навпіл і насолодіться його ароматом.

Вдарити м'ячем об підлогу. Будь-які рухи, що повторюються, такі як ходьба, удари м'ячем об підлогу або стіни, в'язання, малювання, розфарбовування або їзда на велосипеді допомагають розслабитися. Постійні повторення дій змушують мозок зосередитися тільки на цьому занятті і позбутися тривожних думок і турбот.

Прогулятися на сонці. Люди, які регулярно гуляють в сонячну погоду і працюють при яскравому сонячному освітленні, рідше піддаються стресу й іншим психічним розладам, легше йдуть на контакт, менше тягнуться до вуглеводів і рідше набирають вагу.

Вирішити головоломку. Сконцентрованість на розумовій задачі, наприклад, на вирішенні кросворду, головоломки судоку або збиранні пазлів – це відмінний спосіб відпочити і впоратися зі стресом.

Послухати улюблену музику. Австралійське дослідження показало, що прослуховування музики під час виконання складного завдання допомагає зменшити стрес, зняти тривожність, знизити тиск, нормалізувати частоту серцевих скорочень і рівень гормону стресу.

Читайте також: Львівщина у трійці лідерів зі вживання алкоголю

Виконати розтяжку. Більшість з нас протягом цілого дня змушені сидіти в офісному кріслі і концентруватися на важливих завданнях. Щоб уникнути стресу, робіть короткі перерви для розтяжки. Учасники дослідження, проведеного вченими з університету Кентуккі, зазначили, що після кількох вправ на розтяжку почувалися щасливіше і менш напружено.

Глибоко подихати. Глибокі вдихи і видихи уповільнюють серцевий ритм, знижують тиск і нормалізують рівень гормону стресу. Забезпечуючи організм киснем, глибоке дихання покращує самопочуття.

Погуляти з домашніми тваринами. Більшість власників домашніх тварин погодяться з тим, що проведення часу з улюбленцем чудово позбавляє від стресу. Собаки, коти та інші домашні улюбленці піднімають настрій і допомагають відпустити напругу. Акваріум у будинку також знімає стрес.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: