Автомайданівці заблокували виїзд із суду, де знаходиться Насіров

1488704244-2408
Активісти «Автомайдану» мають намір блокувати виїзди біля Солом’янського райсуду Києва, щоб не допустити втечі Насірова. Фото: УНІАН

Активісти руху «Автомайдан» заблокували виїзди з території Солом’янського райсуду Києва, щоб запобігти вивезенню з приміщення відстороненого від посади голови фіскальної служби Романа Насірова.

Як передає кореспондент УНІАН, «автомайданівці» двома автомобілями перекрили виїзд з території суду.

Також активісти заявили, що за необхідності також заблокують виїзд з Вознесенського узвозу (де знаходиться суд) до Кудрявського узвозу, який сполучає територію суду зі Львівською площею та з Подолом.

Читайте також: Невідкладна допомога Насірову не потрібна, — документ

Раніше суд з обрання Насірову запобіжного заходу оголосив перерву у зв’язку з клопотанням адвокатів звинуваченого про відвід судді.

Прес-секретар Солом’янського райсуду Києва Яна Квітченко заявила, що заяву адвокатів про відвід судді буде розглянуто у понеділок, 6 березня, оскільки сьогодні автоматизована система розподілу суддів не може працювати через відсутність на робочому місці суддів.

Разом з тим прокурор Роман Симків зазначив, що сторона обвинувачення продовжує очікувати на розгляд сьогодні питання про обрання Насірову запобіжного заходу.

Сьогодні о 23.52 спливає 72-годинний термін затримання Насірова, упродовж якого суд зобов’язаний визначити йому запобіжний захід.

Читайте також: Прокуратура просить для Насірова заставу у 2 мільярди гривень

Насіров підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Слідство вважає, що Насіров протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу трьом ТОВ. Такими рішеннями державі завдано збитків на суму майже 2 млрд грн.

3 березня Кабінет міністрів відсторонив Насірова від виконання обов`язків голови ДФС на час проведення розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: