Будь в тренді: що не варто одягати цієї весни

джинсовый-стиль-2017

Попри те, що головним надихаючим елементом практично всіх дизайнерів у цьому сезоні став яскравий колір, у тренді залишається класика і жіночність.

На сезонних показах в повному обсязі були продемонстровані витончені мережива, атласні стрічки та хутро. Чорне і біле, чоловічі костюми Марлен Дітріх, повернення шпильки та сукня домогосподарки 60-тих, – і це ще не всі виклики весни 2017.

Чоловічі костюми

Чоловічі костюми на жіночому тілі — це класика і символ елегантності. Зараз мало кого здивуєш наявністю чоловічого гардеробу у жіночих шафах. Відтак, елементи чоловічого стилю жінки почали використовувати ще ХХ столітті. Згадаймо лише Марлен Дітріх, яка любила прогулюватись містом у чоловічих штанах. На початку ХХ століття такий вчинок був справжнім викликом для суспільства. Акторка з пристрастю до чоловічого одягу стала взірцем для багатьох жінок, які не хотіли аби їм щось наказували і в стилі одягатися і в житті. ХХІ століття вносить свої корективи в уявлення про класичний костюм: це не обов'язково піджаки, які обтягують фігуру та вузькі штани, розвиток фемінізму скасував вимогу виглядати спокусливо. Носити вільні, широкі речі стало стильно, зручно і актуально.

Головне, аби не слідкувати пораді підбирати рафіновані аксесуари, аби слідувати «образу жіночності».

wx1080 Цього року популярність завоювали костюми яскравих кольорів. Піджак може бути як подовженим, так і коротким. Якщо все ж таки хочеться підкреслити талію, то можна використати пояс. У жарку погоду можна сміливо надягати піджак без рукавів.

Цієї весни модно буде носити костюми з гіпертрофованими плечами. Завжди модно, а цього сезону ще й актуально – лінії: горизонтальні чи вертикальні. А також геометричні фігури яскравих кольорів.

Класика жанру

Яка ж весна без сукні. Горох знову повертається: білий або кольоровий, дрібний чи масивний, але обов'язково на чорному фоні.

Вперше модниці полюбили горох ще у ХІХ столітті. Подібно джинсам, тканина з таким принтом не втрачає своєї актуальності і сьогодні. Адже будь-яка жінка у сукні в горох відразу стає жіночною.

0e4a15627c4346e2f2cf5af13c1cfef1

Горошкові сукні носила навіть подружка Міккі Мауса. У 50-х Крістіан Діор зробив горошок не просто шалено популярним, він зробив його живою класикою, випустивши свою горошковий колекцію, після неї в цьому принті почали шити все підряд. Почалася вже не просто історія Горошкової сукні, почалася горошкова істерія, ознаменована масовим виробництвом горошкових купальників, білизни, шкарпеток, хусток, капелюхів, штанів, сорочок і всього, що тільки можна було на себе надіти.

У Великобританії Горошкові сорочки були частиною службової уніформи жінок-поліцейських. Горошок Діора був жіночним і милим, а через десятиліття Ів Сен-Лоран перетворив цей принт в зухвалий і ексцентричний. Горох став психоделічним і нахабним.

330@500@f9fb8c62b28dfffedcc91045a1214d44-ODYzNWM0MTI0Zg

Ще один тренд цієї весни, на яких акцентували увагу світові дизайнери – пишні рюші та відкриті плечі. Чим більше тіла – тим краще. Для ексцентричності образу можна сміливо одягати сукні з об'ємними рукавами. Актуальними залишаються блузки із рукавами-ліхтариками. У моді також сукні у стилі бароко.

Гострий носок повертається

Щодо взуття, то дизайнери вдалися до сміливого рішення: відтепер босоніжки з гострим закритим носком сміливо можна вписувати у стиль casual, комбінуючи із джинсами.

Босоніжки на каблуці-шпильці знову в тренді. Для сміливіших модниць пропонують шпильку-каблук яскравих насичених кольорів.

Які джинси краще не одягати

Вузькі джинси з низькою посадкою, які домінували останнє десятиліття, пора забути. У весняно-літньому сезоні 2017 на перший план виходять класичні прямі і більш вільні моделі джинсів із середньою або високою талією. Вони приховують непотрібні сантиметри, та й виглядають набагато цікавіше в порівнянні з вузькими.

Тема oversize не залишає в спокої дизайнерів, і з «верху» вони переключилися на «низ». Широкі джинси, джинси-труби, бойфренди і вільний кльош практично повністю витіснили вузькі штани зі списку модних тенденцій весняно-літнього сезону 2017.

pryamye_dzhinsy_tods_rag_bone

Недосконалість та асиметрія у тренді як ніколи: джинси порвані, потерті, «куці».

Причому рвані джинси не обов'язково повинні бути складовою стилю гранж. Справжні модниці носять їх з туфлями на підборах, в поєднанні з дорогими сумками і аксесуарами.

rvanye_dzhinsy_dolcegabbana_dsquared2

 Гра в клітинку

Клітинка ніколи не втрачає своєї актуальності. Цієї весни дизайнери радять звернути увагу на двобарвну клітинку. Вона більш жіночна і романтична, і, на їхню думку, найкраще виглядає на літніх сукнях і коротких топах.

tendenciya_kletka_vishi_au_jour_le_jour_house_of_holland

Крізь рожеві окуляри

Фаворитом сезону стали масивні окуляри з різнокольоровими лінзами (oversize). Окрім одягу, гіпертрофованість поширюється і на аксесуари. Форма окулярів не має значення, головне – перебільшення, великі лінзи, які личать практично всім, незалежно від форми обличчя. Варіацій для оправ тут безліч: різноманітні кольори, наявність футуристичних елементів.

Почалося все з волосся, коли модна техніка фарбування омбре буквально в мить завоювала серця модниць. Не дивно, що цей тренд торкнувся і аксесуарів. Prada, Gucci, Fendi, Jenny Packham і інші дизайнери представили цілий ряд моделей сонцезахисних окулярів з лінзами, в яких один колір плавно переходить в інший.

ochki_koshachi_glaza_dolcegabbana_no._21

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: