Львів’ян кличуть на унікальний концерт молодих віртуозів

H7f_8sB8O2kone
Фото ілюстративне

Сьогодні, 5 березня, у Львівській обласній філармонії відбудеться «Зустріч молодих віртуозів». Захід відкриє незвичний інструмент гобой.

У Львівській обласній філармонії сьогодні, 5 березня, відбудеться «Зустріч молодих віртуозів». У концерті візьмуть участь школярі зі Львова, Ужгорода, а також — з Німеччини.

Як повідомляють організатори, захід відкриє інструмент, який ми не звикли чути у сольній ролі — гобой. Концерт для двох гобоїв з оркестром №9 італійського композитора Томазо Альбіноні виконають учні Львівської музичної школи-інтернату ім. Соломії Крушельницької Святослав Борисов та Степан Сивохіп.

«Молоді гобоїсти презентують публіці один з найпопулярніших творів Альбіноні, який виділяється особливою мелодійністю та розмахом сольних партій. Строга та вишукана оркестрова тканина концерту, драматизм оперних образів — творчість італійця зачаровує з перших нот», — зазначають організатори.

З Ужгородського державного музичного училища ім. Д. Задора до Львова приїде віолончеліст Петро Задора, який презентує Концерт для віолончелі з оркестром № 1 Йозефа Гайдна.

Гість із Німеччини, учень Дрезденської музичної гімназії Карл Марії фон Вебер Максиміліан Отто виконає Концерт для фортепіано з оркестром № 2 Сергія Рахманінова. Твір, написаний після тривалої творчої кризи, свого часу ознаменував початок нового періоду в житті композитора і став улюбленим для багатьох виконавців та слухачів.

А завершить вечір ще один Концерт для фортепіано з оркестром № 2 — проте вже не Рахманінова, а Каміля Сен-Санса. Виконує — Софія Шохіна, учениця Львівської музичної школи-інтернату ім. Соломії Крушельницької. Вона, як і всі молоді віртуози, виступить у супроводі Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії під диригуванням Юрія Бервецького.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: