Львівським школярам показали, як виготовляють дріжджі

unnamed (1)

Днями фахівці «Компанії Ензим» провели екскурсію на підприємство для третьокласників львівської школи «Первоцвіт».

Дітям показали дріжджові клітини під мікроскопом та ознайомили з усіма етапами виробництва хлібопекарських дріжджів, - повідомляє прес-служба компанії.

Спеціалісти підприємства показали школярам презентаційний фільм про «Компанію Ензим» та розповіли, що дріжджі – це живі клітини, які «харчуються і ростуть». Після ознайомчої лекції діти оглянули всі ланки виробництва дріжджів – від дріжджової клітини під мікроскопом до пакування і фасування готових пачок пресованих дріжджів.

unnamed (2)

«Мета екскурсії – ознайомити дітей з нашим виробництвом. Ми хотіли, щоб не тільки вчителі, науковці чи дорослі люди цікавилися і знайомилися з нашим виробництвом, а власне, щоб і діти мали уявлення, що таке дріжджі і як відбувається процес їх виготовлення», –розповіла Іванна Мричко, менеджер з персоналу «Компанії Ензим».

Працівники компанії запевняють, що такі екскурсії в саме «серце» підприємства не лише видовищні, але й допомагають школярам зрозуміти, як з’являються звичні усім продукти чи речі.

«Діти сьогодні побачили, як з маленької клітини виростають дріжджі – такі, які всі звикли  бачити у повсякденні, та як формується пачечка з дріжджами. Вони зрозуміли те, що з однієї мікроскопічної клітини може вирости багато дріжджів, які ми згодом споживаємо мало не щодня», – пояснила Іванна Мричко.

Також діти відвідали й Інноваційний центр хлібопечення «Компанії Ензим» – «Хлібний дім», де дізналися, яку випічку виготовляють з використанням дріжджів.

«Ця екскурсія надзвичайно важлива для дітей, тому що вона розширює світогляд, впливає на розвиток. Це своєрідний перехід від загальних розповідей про підприємства різного роду до реалій – як насправді відбувається сам процес виробництва, – поділилася враженнямиХристина Горін, мама одного з учнів– Діти з захопленням розглядали під мікроскопом дріжджову клітину, спостерігали за автоматизованим виробництвом. Я думаю, що вони ще довго будуть ділитися цими враженнями зі своїми рідними і близькими».

Разом з тим, працівники підприємства зазначають, що «Компанія Ензим» відкрита для таких екскурсій, адже проводять її вп’яте.

«Власне, діти – це найвдячніша та найактивніша аудиторія. І залежно від прохань вчителів чи директорів шкіл і наших виробничих можливостей, ми з радістю проводимо екскурсії», – зазначила Іванна Мричко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: