Марушевська розповіла, у чому її підозрюють

16773-1_large

Колишню очільницю Одеської митниці Юлію Марушевську підозрюють у завданні збитків державі на суму майже у 7 мільйонів гривень.

Про це вона сама повідомила на сторінці у Фейсбук.

«Це одна з ухвал Печерського суду, за якими проводились обшуки. Подібна була і у тих, хто приходив під двері моєї квартири. Підстава – начебто завдані збитки державі у сумі 6,92 мільйонів гривень через «сумнівні доручення», які передбачали оформлення товарів за ціною вказаною в контракті. Саме ті доручення, за які нам тоді дорікали «професіонали», що вони просто дублюють норми митного кодексу. Це ті доручення, які забрали у митників можливість вирішувати на власний розсуд скільки коштує ваш товар і таким чином значно обмежили поле для вимагання хабарів. І так, ці доручення вже були визнані судом як правомірні», – написала Марушевська.

Вона зазначила, що протягом року розповідала про ці нововведення публічно на різноманітних заходах, в медіа.

«Вони отримали схвалення та підтримку бізнесу і експертного середовища. І лише після того, як ми пішли з митниці, дуже «оперативні» прокуратура та СБУ угледіли в цьому злочинні дії та шкоду державі. Не в мільярдних схемних потоках злочинних кланів, які керують нашою країною! Де-юре, нас звинувачують у намаганні провести реальні зміни. Де-факто – справа є спробою дискредитації в очах суспільства нашої роботи, яка збурила корупційну систему. Ми показали, що за бажання, навіть без великих повноважень, можна втілювати швидкі реформи. І тепер ця стара система хоче залякати тих, хто насмілився кинути їй виклик та демотивувати тих, хто спроможний її змінити. Це чіткий сигнал тим, хто після Майдану вирішив змінювати країну на державній службі і ще не пішов звідти, зневірившись в можливості змін. Влада дає сигнал, що не потрібно йти проти системи. Вони за три роки втратили суспільну довіру через імітацію реформ і відновлення схем часів попередників», – зазначила Марушевська.

Раніше, екс-керівник Одеської митниці повідомляла, що силовики намагалися провести у неї обшук, натомість у Генпрокуратурі цю інформацію спростували.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: