Це ще не кінець, – ГПУ про справу Іванющенка

Управлінням з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями проводиться досудове слідство у кримінальному провадженні за підозрою Ю. Іванющенка у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 368-2 КК України.

Про це повідомили в ГПУ.

Під час розслідування вказаного кримінального провадження 29.12.2014 року повідомлено про підозру колишньому народному депутату України Ю. Іванющенку у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України за фактом організації розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах, в сумі близько 177 млн грн під час укладання договорів між ДП «Держекоінвест» та ТОВ «Карпатибудінвест» та ч. 3 ст. 368-2 КК України за фактом отримання неправомірної вигоди в особливо великих розмірах в сумі близько 650 млн грн.

У даному випадку йдеться про розкрадання кіотських грошей, виділених на виконання капітального ремонту 38 об’єктів соціальної сфери у Луганській області, тобто у населених пунктах, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження. Тому наразі не представляється можливим проведення необхідних процесуальних дій, у тому числі експертиз, для завершення розслідування кримінального провадження за вказаним фактом.

Крім того, вказаним управлінням Генпрокуратури проводиться досудове слідство у кримінальному провадженні за підозрою Ю. Іванющенка у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 189, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 358 КК України.

Під час розслідування вказаного кримінального провадження 27.09.2016 повідомлено про підозру Ю. Іванющенку та іншим двом особам у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 189, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 358 КК України за фактом організації вимагання за попередньою змовою групою осіб частки у статутному фонді ТОВ «Промринок», що завдало матеріальної шкоди потерпілим у великих розмірах та організації підписання, за попередньою змовою групою осіб завідомо підробленого документу.

07.10.2015 у вказаному провадженні його оголошено в розшук.

01.03.2017 кримінальні провадження об’єднані в одне провадження. Досудове розслідування за вказаними фактами триває.

Прокуратура буде вживати всіх передбачених законом заходів, щоб арешти, накладені на майно підозрюваного Ю. Іванющенка були збережені в рамках подальшого розслідування об’єднаного кримінального провадження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: