Зубко: шахта «Степова» не може відновити роботу через високий рівень вмісту метану

234025

Відновлення роботи постраждалої від аварії шахти «Степова» компанії «Львіввугілля» у Львівській області поки неможливо через високий рівень вмісту метану в повітрі.

Про це віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко сказав на брифінгу за результатами засідання урядової комісії з розслідування причин виникнення надзвичайної ситуації на відокремленому підрозділі шахта «Степова».

Читайте також: Урядова комісія з’ясовуватиме причини вибуху на шахті «Степова» у понеділок

«Шахта зараз знаходиться в неробочому стані, там зараз знаходяться гірничо-рятувальні служби, які подають повітря, щоб провести дегазацію. Зараз там ті умови, в яких рятувальники не можуть перебувати, тому прокачується повітря, щоб ситуацію поліпшити», - сказав він.

За словами віце-прем'єра, рятувальникам поки не вдалося обстежити місце вибуху і обвалу через неприйнятного рівня концентрації метану в повітрі.

Читайте також: На Львівщині попрощалися з жертвами вибуху на шахті «Степова» (фото)

Нагадаємо, вибух на шахті «Степова» стався 2 березня. Загинули 8 шахтарів, 23 осіб постраждали. Усіх постраждалих, які первинну допомогу отримали в Червоноградській лікарні, в п’ятницю, 3 березня, було доправлено до опікового центру 8-ї міської клінічної лікарні. В опіковому центрі є всі необхідні медикаменти, і потерпілим тут надають кваліфіковану допомогу.

Читайте також: Кабмін виділить 700 тисяч гривень сім`ям шахтарів, загиблих на шахті «Степова»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: