Гройсман помстився Омеляну: Роменського вивели з Наглядової ради «Укрзалізниці»

10484-uz-international

У суботу 4 березня на офіційному сайті Кабінету Міністрів України опубліковано розпорядження Уряду № 122-р, згідно з яким зі складу Наглядової ради ПАТ «Укрзалізниця» виведено Роменського Дмитра Володимировича.

Цікавим є той факт, що урядове розпорядження про звільнення Роменського зі складу Наглядової ради Укрзалізниці було офіційно оприлюднено лише через місяць після прийняття рішення.

Можливо у такій спосіб Прем’єр-міністр Володимир Гройсман відповідів Омеляну на його емоційні закиди проти урядової команди.

Нагадаємо, що Дмитро Роменський є давнім соратником Міністра інфраструктури Омеляна, з яким Роменський працював на посадах керівника юридичного департаменту Міністерства інфраструктури, а згодом заступника Міністра – керівника апарату Міністерства.

25 січня Кабмін звільнив Роменського із займаної посади, призначивши 28 грудня 2016 року Андрія Галущака на посаду державного секретаря Міністерства інфраструктури. На цю посаду також претендував і Роменський, але зазнав поразки за підсумками відкритого конкурсу. Як наслідок – хвиля заяв Омеляна про непрозорість конкурсу та неприйнятність кандидатури Галущака. Дійшло до погрози міністра подати у відставку, про що потім він тихенько забув.

Згодом наприкінці лютого Володимир Омелян знову запропонував Кабінету Міністрів призначити на нову посаду заступника Міністра інфраструктури Дмитра Роменського та неодноразово піднімав це питання на засіданнях Уряду. Проте ініціативи щодо Роменського Урядом почуті не були. Причиною цьому є можлива втрата Омеляном мандату довіри з боку Народного фронту через тісні контакти міністра з іншими політичними силами.

Масла в вогонь конфлікту Омелян – урядова команда Гройсмана – мабуть підлила суботня заява Омеляна, розміщена на його сторінці в Фейсбуці. В пориві емоцій Омелян, якому Уряд в умовах блокади транспортних шляхів на Сході, невирішеності питання відновлення автодоріг не погодив тижневе відрядження до Сполучених Штатів Америки, написав: «причина скасування поїздки банальна: хтось у Кабміні вирішив, що оскільки від Вінниці до Вашингтона 7 799 км, то нічого їздити в таку глухомань і дозволу на поїздку мені не дали…»

Гучна заява Омеляна виклика несприйняття в політичній  силі «Народний фронт»,  за квотою якої був призначений Міністр інфраструктури.

В цей же день, колега Омеляна – Міністр юстиції Павло Петренко, який репрезентує в складі урядої команди політичну силу «Народний фронт» , різко відповів у Фейсбуці: «Прочитав пост Володимира Омеляна про те, що йому нібито не дозволили поїхати в чергове відрядження. Стало відверто соромно(
Володя, не можна ганьбити Кабмін та всю нашу команду чварами.
Реальним результатом роботи можуть бути виключно результати в тій сфері, очолити яку тебе було призначено. Відремонтовані дороги, нова інфраструктура - ось чим необхідно займатись. Не підігравай тим особам, які намагаються розхитати ситуацію в уряді та фактично в країні».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: