Гучна провокація: над Львівською облрадою замінили стяги

cherkashyn_0288
Фото ЗІК

Над Львівською облрадою замість прапору Євросоюзу замайорів червоно-чорний стяг боротьби.

Такими заголовками сьогодні рясніє львівський інформаційний простір. А все тому, що найбільш націоналістична партія України, яка голосно називає себе Всеукраїнським об’єднанням «Свобода», вчинила гучну провокацію під стінами Львівської облдержадміністрації, знявши на одному з флагштоків прапор Євросоюзу і піднявши на його місце червоно-чорний стяг.

Чому я це називаю провокацією? Бо, якщо наші патріоти хотіли показати всьому світові важливість для України червоно-чорного прапора, то потрібно було встановити там додатково ще два флагштоки і підняти на них червоно-чорні прапори. От тоді це був знак пошани.

А так, ми показали, що Євросоюз і його стандарти більше не є для нас мірилом і ціллю, до якої ми прагнемо. А хіба не через відмову від євроінтеграції у 2013 році почався Майдан, який потім переріс у Революцію Гідності? А від кого ми чекаємо підтримки не лише у протистоянні з агресором на сході? А від кого ми чекаємо інвестицій і фінансової допомоги, щоб наша економіка не потрапила в остаточний колапс? Та ніби від Євросоюзу.

Але сьогоднішньою акцією ми можемо поставити на цих всіх надіях і мріях крапку. Сподіваємось, що європейці трошки далекоглядніші за наших так званих патріотів.

З іншого боку, це була така сама провокація, як і в Гуті Пеняцькій, розрахована на конфлікт і гучний розголос у ЗМІ. Якщо у Гуті Пеняцькій «Свобода» хотіла когось вшанувати і щось довести полякам, то потрібно було усім партійним складом туди приїхати з червоно-чорними прапорами, а не засилати туди одного Михайла Галущака.

Якщо сьогодні «Свобода» хотіла довести всім, що для них червоно-чорний прапор такий важливий, то потрібно було самим його піднімати, а не робити це руками підпорядкованої собі організації «Сокіл». Але ж не вшанування для них головне.

Головне знову засвітити свою партію і показати, як з нею бореться уже теперішня влада. Але варто нагадати і цій партії і її п’ятивідсотковому електорату, що ще зовсім недавно вони були владою і за все, що зараз відбувається в Україні, вони також несуть консолідовану відповідальність.

Детальніше про це, а також знакові події тижня читайте у традиційному політичному огляді у п'ятницю.

Дмитро ПОСИПАНКО, політичний оглядач Дивись.info

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: