Суд заарештував Насірова з можливістю внесення застави

e222211----

Солом'янський районний суд міста Києва обрав для відстороненого від посади голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів, до 30 квітня, з можливістю внесення застави в розмірі 100 мільйонів гривень.

Відповідне рішення суд виніс у ніч з 6 на 7 березня. Прокуратура вимагала внесення застави у розмірі 2 млрд грн, передає УНІАН.

У постанові говориться, що Насіров утримуватиметься під вартою з моменту проголошення цього рішення і до внесення застави, якщо таку буде внесено.

Крім того, у разі внесення застави суд зобов'язав Насірова носити електронний пристрій контролю, здати паспорт громадянина України і паспорт для виїзду за кордон, а також утриматися від спілкування з іншими фігурантами кримінального провадження.
Дана постанова суду може бути оскаржена в Апеляційному суді міста Києва протягом 5 днів.

Захист Насірова вже заявив, що має намір оскаржити рішення суду. «Звичайно, ми не задоволені, тому що вважаємо це рішення незаконним і протиправним. Свою позицію ми будемо відстоювати в судових інстанціях України і Європейського суду з прав людини», - сказав адвокат Андрій Кузьменко.

Нагадаємо, 2 березня Насірову було оголошено повідомлення про підозру.
Насіров підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Слідство вважає, що посадовець протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати необґрунтовані рішення про розстрочення податкового боргу трьом ТОВ. Такими рішеннями державі завдано збитків на суму майже 2 млрд грн.

3 березня Кабінет міністрів усунув Насірова від виконання обов'язків голови ДФС на час проведення розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: