У Львові стартував семінар Глобального екологічного фонду

IMG_8337_1488875899_613x408.66666666667_3_0

Сьогодні, 7 березня, у Львові стартував розширений семінар Глобального екологічного фонду для країн Східної та Південної Європи.

Участь у заході беруть представники 12-ти держав. Серед них – Болгарія, Албанія, Боснія і Герцеговина, Хорватія, Грузія, Македонія, Молдова, Чорногорія, Польща, Румунія, Сербія та Україна.

Участь у відкритті семінару взяли голова Львівської ОДА Олег Синютка, міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, а також відповідальні координатори Глобального екологічного фонду, представники громадських організацій та агенцій ООН, координатори Конвенцій.

«Дуже приємно вітати представників Глобального екологічного фонду, який за підтримки Світового банку реалізовують проекти сталого розвитку у напрямку екології. Важливо, що сьогодні на Львівщині реалізовуються одразу два проекти – із виробництва біодизелю у Самбірському районі та із покращення якості харчових продуктів на Хлібзаводі №5 у Львові, - зазначив голова ЛОДА Олег Синютка. - Реалізація таких проектів – це сталий розвиток, який сприятиме покращенню всіх екологічних норм, вимог, збереженню довкілля, що у результаті значно покращить якість життя людей».

У межах семінару координатори проектів Екологічного Фонду з різних країн обміняються досвідом, обговорять  процес інтеграції в рамках національної політики. Учасники матимуть змогу дізнатися про нові можливості, політику і процедури Глобального екологічного фонду. Також вони визначать пріоритети для наступного циклу проектів Глобального екологічного фонду, включаючи можливості для фінансування програм «зеленої економіки».

Окрім цього, учасники заходу відвідають місця впровадження пілотних проектів, які були профінансовані Глобальним екологічним фондом у рамках проекту Агентства ООН з Промислового розвитку (ЮНІДО) – пілотний проект по виробництву біодизелю у фермерському господарстві С.І. Кільган (с. Луки, Самбірський р-н) та пілотний проект по впровадженню енергоефективних технологій на хлібзаводі №5 (ПАТ «Концерн Хлібпром», м. Львів).

Триватиме семінар до 9 березня.

Довідково:

Глобальний екологічний фонд (ГЕФ) – міжнародна організація, заснована в 1991 році як незалежний фінансовий механізм надання країнам, що розвиваються, грантів на реалізацію проектів, пов'язаних з біорізноманіттям, зміною клімату, міжнародними водами, деградацією земель, озоновим шаром і стійкими органічними забруднювачами.

Кошти, які виділяє ГЕФ для реалізації проектів, не зараховуються до державного бюджету країни, а надходять лише на рахунки вищезазначених міжнародних агенцій, що входять до складу партнерства ООН, є виконавцями проектів, та розпорядниками коштів відповідно до своїх внутрішніх правил та правил ООН.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: