У Львові страйкують шахтарі

17198122_1367458269959920_672182757_n

Під Господарським судом Львівської області зібралося кілька десятків шахтарів, які вимагають розблокування рахунків ДП «Львіввугілля».

Сьогодні Господарський суд у Львові розглядає справу за позовом ДП «Регіональні електричні мережі» на дії Державної виконавчої служби. Під будівлею суду зібралися кілька десятків шахтарів. Вони вимагають розблокування рахунків ДП «Дьвіввугілля» і виплати заборгованої зарплатні.

Напередодні Незалежна профспілка гірників Червонограда оголосила, що 9 березня, о 9 годині ранку, буде припинено відвантаження вугілля на ДП «Львіввугілля». Шахтарі висунули низку вимог, зокрема про розблокування рахунків підприємства і виплати зарплатні. У зв’язку з ситуацією, що склалася, учора до Червонограда терміново прибув голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка для переговорів з шахтарями, які погрожували страйком. Уже ввечері він повідомив, що державна виконавча служба розблокувала рахунки ДП «Львіввугілля».

Однак сьогодні до Господарського суду прибула делегація шахтарів із лідерами профспілок – незалежної Віталієм Оніжуком та Профспілки працівників вугільної промисловості України Олегом Турчиним.

Зараз шахтарі очікують на рішення суду. Вони скандують: «Виконавчій службі ганьба, шахтарям слава!»

«Це не тиск, це не акція протесту, ми прийшли сюди, аби з перших вуст почути рішення суду», - заявили шахтарі на мітингу.

На даний момент відомо, що вугілля на шахтах держпідприємства все ж відвантажують.

Фото Микити ПЕЧЕНИКА

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: