СБУ допитала Савченко щодо обставин її поїздки на Донбас

Співробітники Служби безпеки України допитали народного депутата Надію Савченко щодо обставин її поїздки на тимчасово окуповані території Донбасу.

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив голова СБУ Василь Грицак.

«Була на допиті один раз. Прийшовши черговий раз на допит – кілька днів тому, вона в черговий раз давала свідчення… Була інформація, що вона брала участь у стрільбах на території «ДНР». Вона сказала, що це неправда. Вона була допитана», - сказав він.
На запитання, чи можливе відкриття кримінального провадження проти народного депутата, Грицак відповів: «Слідчі збирають матеріали. Якщо цих матеріалів буде достатньо для того, щоб оголосити підозру, слідчі будуть діяти у встановлений законом спосіб. З цього приводу, я не можу впливати на рішення слідчих».
Голова СБУ також наголосив на тому, що ніякої спецоперації під час поїздки Савченко на тимчасово окуповані території Донбасу не було.

«Вона цю поїздку не узгоджувала ні з ким з органів державної влади, у тому числі з керівництвом спецслужби. Я скажу більше. Я не можу схвально поставитись до перебування на цій території. Я уявляю, якби хтось з наших бійців АТО поїхав туди – хлопці з «Альфи» або з добробатів – їх би на шматки порізали там і залишили. Я ніколи не повірю, що, перебуваючи там, це відбулось без благословення різного роду кураторів, у тому числі з території нашого східного сусіда – з Москви», - наголосив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: