У Львові підлітки знімають фільм про район Підзамче

IMG_20170307_145805_HDR

У вівторок, 7 березня, на території біля арт-центру «Фабрика повидла» розпочалися майстерні з кіномистецтва для підлітків, з якими працюватиме професійна команда митців зі Швеції, Білорусі та України.

Майстер-класи триватимуть два тижні і завершаться презентацією 18 березня.

Проект «Кіномайстерня. ПІдзамче» має на меті відкрити цікаве і невідоме індустріального району Підзамче через призму сприйняття тутешніх підлітків. Діти зможуть стати героями, режисерами або операторами кіно, пізнати секрети звукорежисури або ж пройти практику акторської майстерності.

Викладачами «Кіномайстерні. Підзамче» стали Сибріґ Доктер (Швеція), Шіда Шахабі (Швеція), Сергій Петлюк (Україна), Катерина Радченко (Україна), Софія Садовская (Білорусь), Базіль (Білорусь).

У суботу, 18 березня, у приміщенні біля «Фабрики повидла» (вул. Механічна, 1) відбудеться презентація результатів тижневої роботи підлітків – інсталяції робіт, кіноперегляд та обговорення на тему позитивних змін у середовищі за допомогою культурної інтервенції. Організатори запрошують до обговорення всіх, кому цікава тема ревіталізації індустріальних зон через мистецькі практики та розвиток місцевих громад.

Довідка:

Органіаторами «Кіномайстерні. Підзамче» є шведська організація Lava Dancproduction.

За підтримки: Swedish Institute та Harald Binder Cultural Enterprises.

Арт-центр «Фабрика повидла» - мистецький простір, який постане на місці колишнього заводу. Тут будуть втілюватимуть проекти у різних культурних напрямках, експонуватимуть сучасне мистецтво, аудіовізуальні інсталяції, надаватимуть майданчик для театральних та музичних виступів, лекцій та майстекласів, влаштовуватимуть мистецькі резиденції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: